• #post

DORP: Eventmanager Kenny doet zijn verhaal

Gepubliceerd op 17 augustus 2021

Hoe plan je een zomer vol artiesten en events - en dat zonder ervaring? Kenny deelt zijn eerste ervaring op Dorp

De bands en artiesten die we deze zomer op DORP gehoord hebben, daar is Kenny Vanden Broucke (26) verantwoordelijk voor. Organisatie, programmatie en events nam hij op zijn bord om er als het ware een feestmaal van te maken. Daarnaast is hij coördinator van de Dorps-VZW en helpt hij waar hij kan op Dorp.

Kenny: “Oorspronkelijk kwam ik helpen met de opbouw van Dorp, omdat ik in de bouwsector werk. Na enkele weken is dat beginnen overschakelen naar programmatie en events. Zonder ervaring en verwachtingen nam ik de verantwoordelijkheid op mij. Uiteindelijk heb ik de Dorps-programmatie helemaal zelf in elkaar gestoken. Het was een uitdaging die mij uiteindelijk een nieuw pad in het leven heeft aangelegd.”

BELANKRIJK KAARTJE.
NIET VERLIEZEN.

Zonder ervaring! Hoe heb je dat aangepakt?

Kenny: “Via een Facebook-post heb ik de Dorpelingen gevraagd welke artiesten ze live willen horen. Welke activiteiten en events ze graag zien gebeuren. Daarna heb ik de bands, artiesten, rappers en DJ’s gecontacteerd en uitgenodigd om te komen optreden. Daarrond zijn we dagactiviteiten beginnen koppelen. Zoals de Skate-day, rommelmarktjes, breng-je-hond-mee-naar-Dorp-dag, … Zo was er iedere week iets nieuws te beleven op Dorp.”

“Er kruipt veel tijd in organiseren. Meer dan je zou denken. De artiesten ontvangen, begeleiden, de voor- en nazorg van hun optreden, … Het is een nieuwe wereld die voor me is opengegaan.”

Door deze ervaring begin je een opleiding Eventmanager?

Kenny: “Ja, inderdaad. Ik heb hierdoor een passie ontdekt. In oktober begin ik een opleiding Eventmanager. Al een tijdje zocht ik iets nieuws om mijn energie in te steken. Dorp kwam op het perfecte moment in the picture. Mijn doel is om na de opleiding naar het buitenland te reizen en daar verder te gaan in de event/entertainment sector.”

“ Niet peinzen en er gewoon voor gaan. Alle kansen die je aangeboden krijgt - neem die en je ziet wel waar je beland. Uiteindelijk kan je er alleen maar beter in worden „

En dat allemaal door Dorp

Kenny: “Het begon in april door de open-call reclame die ik op Facebook zag passeren. Nu sta ik op het punt een compleet nieuwe weg op te gaan. Ik had zelf niet gedacht dat het zo’n grote invloed zou hebben. Ik kwam in Dorp om nieuwe dingen en mensen te leren kennen. Ik heb veel meer gekregen dan enkel dat. Vrienden, ervaringen, geestige avonden op de zomerbar en een nieuw toekomstperspectief.”

Foto-expo door Eva Maria Bouillon

Wat neem je mee naar het volgende Dorpseizoen?

Kenny: “Wat ik zeker wil meenemen naar volgend jaar is hetzelfde team, en liefst nog uitgebreider. Een tip is om vooral vroeger te beginnen. Vroeger beginnen met planning, programmeren, het openbaar maken van de events, … Het was het eerste jaar, dus er zal sowieso goed geëvalueerd worden. Nu kunnen we de werkpunten scherper bekijken. Volgende zomer kan het alleen maar beter worden.”

“De bedoeling van Dorp is dat het evolueert. Dat er nieuwe gezichten en veranderingen blijven bijkomen. Iedereen die iets wil bijleren en iets nieuws wil ervaren; hen de kans geven om het uit te proberen.”

Het is fijn om te horen hoe Dorp jou heeft beïnvloed. Ik vermoed dat dit ook voor anderen het geval is.

Kenny: “Dat is zeker zo. In volgende interviews zal je sowieso te horen krijgen hoe het hen geholpen heeft. Welke voldoeningen en ervaringen zij er hebben uitgehaald.”

“ Sinds 2015 heb ik geen zo’n toffe zomer meer gehad. Het was een chique ervaring die we hopelijk kunnen verder zetten. Volgende zomer doe ik het graag opnieuw, om daarna de fakkel door te geven aan iemand anders „

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close