• #post

Van IKEA-showroompunk tot electroshockquiz: de buitenbeentjes op Hyperlab

Gepubliceerd op 04.12.23

Dé publiekstrekkers op Hyperlab zijn uiteraard de liveshows en de printmarkt waarop je prints van aanstormend talent kan scoren. Al zijn het de showcases van de Lab-community die Hyperlab karakter, smoel zelfs een stout kantje geven.

We lichten hieronder een tipje van de sluier, maar hopen vooral dat je het zelf komt beleven.

'The Shock Show': no pain, no game

Tijdens een quiz sta je onder heel wat spanning om de vragen juist te beantwoorden, maar wat als je letterlijk onder spanning staat? Ward Rosseel haalt inspiratie uit Japanse gameshows – de ‘Batsu games’ – en het idee spookte al jaren door zijn hoofd.

Ward Rosseel: “Drie kandidaten zullen zich wagen aan een quiz waar ze punten kunnen inzetten die gelijk staan aan het voltage dat ze krijgen als ze fout antwoorden. Na een testrit met de shockcollar merkten we al dat 30 volt niet nice is. Hoe ver kunnen en durven de deelnemers gaan?”

IKEA en Kakapunk: vaandeldragers van de wegwerpcultuur

Kakapunk viert op Hyperlab hun éénjarig bestaan. De band ontstond op de vorige editie tijdens een spontane jamsessie. Dit jaar hebben ze een idee dat volledig van de pot gerukt is, want ze bouwden een IKEA-showroom uit … karton. Je herkent ongetwijfeld de Kallax-kasten, sierlijke bamboelamp en faux-vintage fauteuils, afgewerkt met blauw-gele KAKA-logo’s.

Maarten Derous: “We spelen ook live in onze showroom met Kakapunk. Verwacht een killerset met een aantal nieuwe songs en een KAKA-climax om u tegen te zeggen.”

AV-JAM: MANIPULEER DE VISUALS VAN EEN 180°-SCHERM TIJDENS EEN LIVE JAMSESSIE

Tijdens de AV-Jam zal je interactief kunnen deelnemen aan een jamsessie, door samples en visuals live te manipuleren. De grens tussen toeschouwer en maker vervaagt dus volledig.

Lucy Ryan: “Laat de visuals je inspireren en beïnvloed de muziek via sample pads.”

Fabian Vanacker: “Het is alsof je deel uitmaakt van een creatief experiment, waarbij de uitkomst onvoorspelbaar is en de mogelijkheden eindeloos zijn.”

Idee en uitwerking: Lex Calebout, Warre Ceulemans, Lucy Ryan, Fabian Van Acker, Sander Devacht, Martijn Vandesande, Giovanni Van Meurs & Victor Vanderbeck.

Dit en nog veel meer op Hyperlab!

15.04. Vanaf 16:00 in Het Entrepot. Gratis toegang.

LIVE MUSIC ✦ PRINTMARKT ✦ RAVE ✦ SHOWCASES ✦ WORKSHOPS ✦ TALKS ✦ EXPO

Meer info

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close