• #post

Arc de l’Europe wint Europese kunstprijs

Gepubliceerd op 16 december 2020

Het werk van Studio mxmxm was een van de blikvangers op Kunstenfestival KONVOOI

Een van dé blikvangers op kunstenfestival KONVOOI was zonder twijfel de Arc de l’Europe. Studio mxmxm was een van de 5 curatoren op het festival en kreeg naast het curatorschap ook een budget om een centraal werk te realiseren voor de kunstroute in de Brugse achterhaven. Dat werd dus de fameuze triomfboog, gebouwd uit blauwe europalletten.

Bekijk de video over de Arc de l'Europe

Altiero Spinelli prize 2019

Tijdens het festival werd 3 keer per dag een muzikale performance opgevoerd onder de triomfboog. Componist Benjamien Lycke ervoor om op het openingsmoment tijdens het festival het Europese volkslied te laten opvoeren door een ensemble. De opname daarvan werd bij elke opvoering een beetje bewerkt. Tijdens de laatste opvoering werd de opname digitaal afgespeeld. Net als de europalletten was dat een knipoog naar de toenemende industrialisering in de EU.

Het project won de prestigieuze Altiero Spinelli prize 2019. Deze prijs bekroont uitstekende werken, activiteiten en producten die het begrip van de Europese Unie (EU) als integratieproject en haar waarden bevorderen.

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close