OPENLAB: Workshop Organic Ink – Tim Theo Deceuninck

  • Wat: Ontdek de wereld van organische inkten met fotograaf en pseudo-chemist Tim Theo Deceuninck en ervaar zijn benadering van een klimaat neutrale artistieke praktijk.
  • Waar: Het Entrepot (Het Lab), Binnenweg 4, 8000 Brugge
  • Wanneer: woensdag 1 juni 2022 van 14u tot 17u
  • Prijs: 10 euro voor jongeren -30 jaar. Normaal tarief (+30 jaar) is 20 euro.
—-
LAB-lid en fotograaf Tim Theo Deceuninck (°1992) werkt zoveel mogelijk met natuurlijke processen. Van de belichting tot de inkten. Hij sloot zich recentelijk op in Het Lab om plantaardige inkten te maken en zijn foto’s te zeefdrukken voor zijn expo ‘Letter to Mary S.’ Een ode aan Mary Somerville, die begin 19e eeuw de lichtgevoelige eigenschappen van planten onderzocht maar daar weinig erkenning voor kreeg.
Tim Theo Deceuninck (°1992) woont en werkt in Gent. In zijn werk reflecteert hij op de verschillende kenmerken van het fotografische medium en bevraagt ​​zo de relatie tussen de technische parameters van het medium en de manier waarop fotografie het geheugen vormt.
Aangezien het analoge fotografische proces gebaseerd is op het gebruik van chemicaliën, gebruikt Tim Theo niet-toxische en niet-ijzergebaseerde belichtings- en druktechnieken. Zo kwam hij bij zeefdruk terecht. Aan de hand van het experiment gebruikt hij de natuurlijke hulpbronnen om tot een boeiende kleurvorming te komen.

Meer info en inschrijven

Check het Facebookevent of schrijf je in via www.het-lab.be

Naar het Facebookevent

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close