Openluchtcinema ‘Good Morning’ & expo Eva Maria Bouillon en Kayin Luys

De jongeren van filmcollectief PLATFORM sloegen de handen in elkaar met de residenten en kunstenaars van Atelierwerking De Tank. Onder het overkoepelende thema familie tonen ze de Japanse klassieker ‘Good Morning’ (1959) en koppelen hieraan de duotentoonstelling van Eva Maria Bouillon en Kayin Luys.

In de komedie ‘Good Morning’ gaan twee broers uit een buitenwijk van Tokio in stiltestaking bij hun ouders. Ze halen alles uit de kast om hun ultieme doel te bereiken: een eigen televisie zodat ze naar worstelwedstrijden en baseball kunnen kijken! Volgens hun ouders is de TV er enkel om mensen dom te houden. Wie trekt er aan het langste eind?

De duo-tentoonstelling brengt het werk samen van Eva Maria Bouillon en Kayin Luys. Aan de hand van video-projecties en fotografische prints worden thema’s als familie, herinneringen, tijd, realiteit en fictie aangeraakt. De kijker bevindt zich tussen verstilde personages en krijgt de ruimte om te bevragen waar die zichzelf situeert binnen deze bevreemdende scènes. 

Naast het samenbrengen van hun eigen werk, wordt ook een eerste aanzet van hun samenwerking ‘Waiting for Marriage’ vertoond.

Kayin Luys

Kayin Luys (BE, 1999) woont en werkt in Brussel, waar hij een masteropleiding fotografie volgt in LUCA School of Arts. In 2021 behaalde hij een bachelordiploma journamistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel, gevolgd door een bachelor in fotografie aan LUCA School of Arts in 2023. Sinds het behalen van zijn bacheloropleiding werd Kayins werk opgenomen in verschillende internationale groepstentoonstellingen en publicaties. In 2024 werd zijn werk bekroond door de Sony World Photography Awards als Student Photographer of the Year.

Eva Maria Bouillon

Eva Maria Bouillon (BE, 1997) woont en werkt in Brugge. Eva Maria behaalde in 2019 een bachelordiploma in Beeldende Kunsten, Fotografie in LUCA School of Arts (Sint-Lukas Brussel, België) gevolgd door een masterdiploma met grote onderscheiding in 2020. Sinds 2017 werd haar werk opgenomen in verschillende groepstentoonstellingen en internationale filmfestivals. In 2023 werd Eva Maria’s werk erkend door de nominatie en selectie van FOMU Antwerp’s ‘.tiff’ traject, de inclusie in het Europese ‘Futures of Photography’ platform en bekroond met de ‘Aanmoedigingsprijs voor Jong/Nieuw Cultureel Talent’ van de Sociaal Culturele Raad van Brugge. In 2024 werd Eva Maria geselecteerd om deel uit te maken van het Artistieke Raad van Platform UFO.

Praktische informatie

  • De Tank, Generaal Lemanlaan 145, Assebroek
  • donderdag 25 juli 
  • 19u opening expo
  • 21u30 start film
  • de expo is nog te zien op zaterdag 27 en zondag 28 juli
  • 🎞 gratis, maar kom op tijd voor je koptelefoon

 

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close