• #post

“Deze workshop is een helend protest”

Gepubliceerd op 27 maart 2023

🌈 Femmergy komt opnieuw naar Brugge. Wil je weten wat dat inhoudt? Lees dan hier het korte interview met de workshopgever Maria Luiza Grymonprez

Misschien was je erbij, of misschien niet. Misschien kon je niet komen, of misschien wist je niet zeker of het wel iets voor jou was. Tijdens PRISMA 2022 gaf Maria Luiza Grymonprez een ontzettend fijne femmergy workshop in De Tank. Op zaterdag 8 april komt ze daarmee opnieuw naar Brugge, de perfecte gelegenheid om deel te nemen!

 

Wat kunnen mensen van Femmergy verwachten?

Maria Luiza Grymonprez: “We zullen er experimenteren met bewegingen die soms als ‘vrouwelijk’ worden aanzien, maar eerder een energie bezitten die niet enkel aan (cis)vrouwen toebehoort. Ik wil tijdens de workshop een veilige, warme ruimte creëren waar iedereen zich comfortabel voelt om die energie binnen zichzelf te ontdekken, los van vooringenomen genderopvattingen die bepalen wie ‘femmergy’ kan en mag ervaren.”

 

Hoe kwam jij voor het eerst met die energie in aanraking?

Maria Luiza Grymonprez: “Al van jongs af aan zag ik hoe mijn mama met Braziliaanse roots veel met haar heupen danste. Dat was mijn eerste contact met de energie die ik in femmergy wil exploreren. Het ging daarbij niet specifiek om de heupbewegingen, maar wel om de kracht waarmee mijn moeder zich de sensualiteit van die bewegingen toe-eigende.”

 

📷 Cato Crevits
📷 Cato Crevits
📷 Cato Crevits

Hoe heeft dat jou geïnspireerd?

Maria Luiza Grymonprez: “Toen ik danslessen ging volgen, zocht ik onbewust naar wat ik bij mijn moeder zag. Ik voelde me ontzettend gesterkt door stijlen zoals Dancehall queen style, Heels en Vogue. Ze gaven me de mogelijkheid om de positieve energie van het sensuele te verkennen, los van een (heteroseksuele) mannelijke blik. Femmergy is eigenlijk een persoonlijke interpretatie van wat ik uit die dansstijlen leerde en vormt een helend protest voor iedereen die gewoon sexy, zelfverzekerd en mooi wil bewegen.”

 

Hoe kwam je op de naam van deze workshop?

Maria Luiza Grymonprez: ”Een queer vriend maakte een tshirt waar dit opstond en ik voelde onmiddellijk dat dit passend kon zijn voor mijn workshop. Ik deed een rondvraag bij meerdere queer personen om echt grondig op zoek te gaan naar een term waarbinnen zoveel mogelijk mensen zich, los van hun genderidentiteit, comfortabel zouden voelen. Ik merkte dat “femmergy” voor velen wel juist zat en vandaar dat ik besloot om mijn workshop die naam te geven.” 

 

Wat hoop je dat mensen meenemen uit deze workshop?

Maria Luiza Grymonprez: “Ik wil tools aanreiken om je eigen femmergy vol kracht en zelfvertrouwen te ontdekken en te ontwikkelen, los van wat jouw genderidentiteit is. We zullen er niet rond een choreo werken, maar wel rond oefeningen, losse bewegingen en combinaties. Op die manier is de workshop heel toegankelijk voor personen die geen ervaring hebben met dans en kan ik deelnemers ook uitdagen om hun femmergy mee te nemen in het dagelijkse leven, tijdens een avondje uit, of bij een wandeling door de stad.”

Interesse in deze workshop? Schrijf je snel in!

📅 Zaterdag 8 april 2023, 13:00-14:30

📍 Het Entrepot, Binnenweg 4, 8000 Brugge

💸 15 euro, gratis voor personen met trans ervaring

 

Femmergy

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close