Foto-expo: Cavalier Queer & Arber Sefa

Cavalier Queer
Arber Sefa
Cavalier Queer
Cavalier Queer

Cavalier Queer

Cavalier Queer is een lopende verzameling van queer stories, over de toekomst, gedachten, hoop, dromen en de moed om meer te ontdekken buiten het heteronormatieve kader om. We streven ernaar om barriĆØres te doorbreken en maatschappelijke normen uit te dagen om een wereld te creĆ«ren waar veel verschillende stemmen gehoord worden. Het doel is om queer kinderen en volwassenen van een inclusieve plaats te voorzien waar ze de kans hebben om zichzelf te herkennen in een of meerdere verhalen. We proberen niet om personen queer te maken, we proberen om queer personen in leven te houden door verhalen te delen.

Desinformatie is het opzettelijk verspreiden van misinformatie, wat nu ook gebeurd met lgbtqia+ personen, zoals het dehumaniseren van drag queens. Daarom is het belangrijk om de queer community te tonen zoals ze is, heel gewoon en prachtig, zoals iedereen anders, met dezelfde zorgen. De juiste representatie neemt eenzaamheid weg, versterkt het gevoel van validatie en biedt een plaats van verbondenheid aan. (de verzamelde) Queer Stories zijn altijd te lezen op www.cavalierqueer.com

Cavalier Queer is een project van Marijn Achten (zij/die) – founder en fotograaf, geboren in Cochin, India, opgegroeid in Belgie. Samen met Biem D’hondt (zij/die) – co-founder, schrijver en politicoloog. Sofie Veramme (zij) – schrijver en historicus. Nele Janssens (die) – schrijver en doktor in de literatuur. Sofie Verhalle (zij/die) – communicatie strateeg. Ekkow Huygebaert (zij) – event organisator. En Kim Note (zij) – logistic advisor.

Arber Sefa

Arber Sefa is een autodidact fotograaf geboren in Kosovo en gevestigd in Belgiƫ. Zijn werk bestaat grotendeels uit geƫnsceneerde fine-art en modeportretten, waaronder ook zelfportretten. Het is gekenmerkt door een gedurfd samenspel van zwart en wit waarbij theatraliteit een belangrijke rol speelt in zijn creatie proces.

De fotograaf trekt de kijker naar binnen, suggereert een verhaal, waarvan je enkel kan getuigen via deze performance.
Het is alsof elk personage zijn innerlijk toont door een act.

Bewogen door empathie, intuĆÆtie en visie, werpt Sefa een licht op zijn onderwerp om een hint van eenzaamheid,
een flits van waanzin of totale transcendentie vast te leggen binnen een tijdloos en obscuur universum.

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close