Geschiedenis

2002: De kiem voor Het Entrepot wordt gelegd met ‘Kaapstad’, een jongerenfestival in de Brugse achterhaven in het kader van ‘Brugge 2002 – Culturele Hoofdstad van Europa’.

2004: Oprichting van de vzw achter Het Entrepot. Het evenement ‘Open-Up’ is het startschot van de werking van Het Entrepot. Jeugdhuis Comma opent in datzelfde jaar de deuren op het gelijkvloers van Het Entrepot. 

2005: Met ‘Locoflows’ vindt het eerste grote festival op de Entrepot site plaats. 

2006: De grote fuif- en concertzaal van Het Entrepot opent na jaren verbouwingen officieel de deuren met een optreden van ‘t Hof van Commerce. 

2007: Eerste editie van het gratis zomerfestival Vama Veche, op de site van Het Entrepot.

2007, 2009, 2011, 2013, 2015: Het Entrepot is organisator van Westtalent, het tweejaarlijkse muziekconcours van de Provincie West-Vlaanderen en werkt hiervoor samen met de West-Vlaamse muziekclubs en jeugdhuizen.

2008 –  2017: Tank Series: Jongeren cureren avonden met muziek, kunst, performance, … In totaal 31 edities vinden plaats. Het project wordt vereeuwigd in een boek.

2009: Villa Bota Bar opent de deuren in het Brugse Astridpark. Een nieuwe locatie om te hangen, concerten te organiseren of ’s middags boterhammen in het park te eten. Het zomerfestival Vama Veche verhuist ook naar het Astridpark waar het uitgroeit tot een groot succes.

2010: Communityradio Villa Bota start de uitzendingen live vanuit de radiostudio in het Astridpark.

2010: Einde van de verbouwingswerken en opening van de nieuwe inkomhal van Het Entrepot.

2011: Opening van de Factor Club op het Kraanplein. Brugge is een clubzaal rijker.

2012 – 2014: Villa Bota neemt deel aan het Europees project Villa Crossmedia, en kan zo een mobiele radiostudio en  videolab oprichten.  

2014 – 2017: Videomapping festival ‘Are We Here’ projecteert visuals op gebouwen in de Brugse binnenstad.

2016: Eerste editie van URB, een festival dat grootstedelijke cultuur naar Brugge brengt.

2016: Het Entrepot start samen met De Republiek, Stad Brugge, Howest en Vives een nieuw Brugs netwerk dat ondernemingszin bij Brugse jongeren wil stimuleren: TURBO.

2017: De Tank avonden krijgen een permanente plek: Atelierwerking De Tank opent de deuren. De 40-tal betaalbare atelierruimtes voor (jonge) kunstenaars zijn meteen volzet. Ook de expo ruimte opent later dat jaar. 

2018: Open atelierwerking Het Lab wordt opgericht. Jongeren kunnen er experimenteren met print, video en houtbewerking.

2018: De parking aan Het Entrepot wordt heraangelegd tot openlucht eventsite. PARKOER is het openingsfeest.

2018 – 2020: Dankzij Europees project ‘On The Point’ ontmoeten jonge creatievelingen elkaar in Skopje, Brighton, Rotterdam en Brugge om gezamenlijk aan lokale uitdagingen te werken en het Printlab verder uit te bouwen.

2019: Vama Veche groeit door naar 2 nieuwe festivals: radiofestival SIGNAAL en kunstenfestival KONVOOI. Met Hyperdruk vindt ook de eerste editie van een nieuw printfestival van Het Lab plaats.

2019: Een nieuwe fuifzaal voor studenten en privéfeesten: Cachot opent de deuren in de Student Village.

2020: Start van de bouw van een (audio)studio in Het Lab. In de zomer wordt Zømerbär gelanceerd op de buitensite van Het Entrepot.

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close