• #post

Recap Kerst met Villa Bota: “Gezellig samen radio maken”

Gepubliceerd op 12 januari 2022

De 2 laatste weken van 2021 werd er radio gemaakt vanuit Villa Bota bar, met livepubliek en kerstdecor. Matis, Jelle, Cato en Maarten blikken terug.

Van 17 tot 31 december werd Villa Bota bar versierd met slingers, kerstballen en kerstlichtjes. In het midden van al die kitsch: een radioset, waarmee de radiomakers van Villa Bota hun shows deden voor een livepubliek. Hoe cheesy dit ook mag klinken: het werden 2 weken waarin de radiomakers dichter bij elkaar kwamen.

Samen met radiomakers Jelle Vos, Matis Coene, Maarten Derous en Cato Crevits blikken we terug.

Jelle: “De bar bracht een sfeer van samenhorigheid. ‘t Was precies een woonkamer waar je altijd naartoe kon om samen te zijn met geliefde mensen.”

Cato: “Doordat radiomakers ook in het publiek plaats namen voor of na de eigen show, leerden we elkaar beter kennen. We zagen hoe anderen radio maakten, en praatten over elkaars show. Het zorgde voor een authentieke kerstsfeer die ik nodig had in deze rare tijden.”

“ Doordat het in de bar plaatsvond, met livepubliek, was het nooit eerder zo leuk om radio te maken „

- Maarten Derous

Matis: “Door corona gebeurt het niet vaak dat radiomakers aanwezig zijn op elkaars show. Nu waren we samen betrokken van de opbouw, het openhouden van de bar, het presenteren van shows, de techniek tot de afbraak. Op de laatste dag presenteerden we de Grote Kerstlijst met muziek van alle shows samen. Het evenement op zich was niet zo heel groot, waardoor de gezellige, ingetogen kerstsfeer goed tot zijn recht kwam.”

Maarten: “Doordat het in de bar plaatsvond, met livepubliek, was het nooit eerder zo leuk om radio te maken. Het was ook heel fijn om na mijn show nog iets te drinken terwijl iemand anders radio maakte.”

Herbeluister enkele shows

DIY-kerstjingles

Een leuke toets aan Kerst met Villa Bota waren de jingles die radiomaker Jelle Vos samen met Neil maakte.

Jelle: “We hebben dat heel impulsief aangepakt. Gewoon een microotje, een gitaar en wat jammen tot we een catchy meezinger te pakken hadden. Geen complexe dingen, niet te veel nadenken, maar heel spontaan en naïef spelen.”

 

De kerstlijst

Wil je ook radio maken?

Ervaring of talent is niet nodig. Je leert het allemaal bij Villa Bota en je komt in een leuke groep radiomakers terecht. Spring eens binnen en voor je ’t weet heeft de radiomicrobe je te pakken. Coördinator Neil maakt je graag wegwijs in Villa Bota. Stuur hem een bericht, hij is enthousiaster dan de foto doet uitschijnen.

Contacteer Neil

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close