• #post

REWIND ⏯️ FORWARD: JELLE VOS

Gepubliceerd op 15 december 2021

Een jaaroverzicht over en door Brugse jongeren die 2021 mee gekleurd hebben. "Villa Bota heeft m'n leven 180° veranderd."

Jelle Vos liep begin 2021 stage bij Villa Bota, maar intussen lijkt hij al deel van het vast meubilair daar. Hij heeft met ‘Aap Saus’ een radioshow, engageerde zich in DORP en speelde voor het eerst live als ‘geknipt’. 

 

Waar konden we je vooral aantreffen afgelopen jaar?

Jelle: “Vooral in onze studio thuis. Dat was een beetje ons atelier, studio en hangplek, allemaal ineen. ‘Wás’, spijtig genoeg. Want we verhuizen en hebben sinds kort hem leeggehaald. Een emotioneel momentje want dan realiseer je je hoeveel tijd je herin doorgebracht hebt en hoeveel leuke momenten er zijn geweest. Ik heb er veel muziek gemaakt en veel niets gedaan. Maar ja, niets is voor eeuwig.”

Wat neem je graag mee naar volgend jaar?

Jelle: “Wat kleren, mijn muziekgerief, mijn Nintendo Switch, mijn Xbox One, enkele kabels en mijn nieuw boek ‘Bushcraft 101: A Field Guide to the Art of Wilderness Survival’. De rest mag naar het containerpark of de kringloopwinkel, maar daar ben ik nog niet zo goed aan uit.”

Wat laat je liever achter in 2021?

Jelle: “Al de rest dat ik niet meeneem en zeker ook geen buikgriep, daar was er al genoeg van in 2021.”

 

“ Toen ik bij Villa Bota kwam is mijn leven voor 180 graden veranderd „

- Jelle Vos

Wat was je persoonlijk hoogtepunt van afgelopen jaar?

Jelle: “Toen ik bij Villa Bota ben gegaan. Dat heeft mijn leven toch wel 180 graden omgedraaid. Daaraan gelinkt: Radiofestival SIGNAAL was ook een hoogtepunt. En ook die ene keer dat een website me vertelde dat ik een gratis iPhone 13 had gewonnen omdat ik hun 10000e bezoeker was.”

Welke muziek heb je ontdekt?

Jelle: “Om eerlijk te zijn heb ik heel veel nieuwe muziek ontdekt. Zodanig veel dat het moeilijk is er een paar op te noemen. Maar toch ga ik het doen: Lucky Fonz III, Pom Poko, Shame, Modest Mouse, Plaistow, Squid, CCCP, Karen O, Dark mtns, Zeeskirts, Stef Kamil Carlens, LCD Soundsystem, Jeff Tweedy, Grand Commander en de talloze jazzmuzikanten nadat ik besefte dat jazz de oplossing en toekomst is.”

Welke Brugse initiatieven, projecten, ondernemingen, creatievelingen verdienen meer aandacht in 2022?

Jelle: “HARK, Club Stout, Koekbroek, Bobby Lu, Cowl & natuurlijk DORP! En euh, een projectje van mij waarvan je sowieso wel zal horen in 2022.”

De soundtrack van 2021 volgens Jelle

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close