• #post

REWIND ⏯️ FORWARD: JULIE HURTECANT

Gepubliceerd op 3 januari 2022

Een jaaroverzicht over en door Brugse jongeren die 2021 mee gekleurd hebben. "Ik heb geleerd dat ik projecten die me niet liggen ook mag weigeren"

Julie Hurtecant studeert grafisch ontwerp aan het KASK. Ze verhuisde terug naar België na een Erasmus in Leipzig en werd ook Tank-resident. In de zomer richtte ze samen met Mira Keygnaert Collectief Lief op, waarmee ze streeft naar meer ‘diversity, women and magic within the arts’.

Julie: “Deze zomer kon je mij terugvinden in en rond Het Entrepot met een aantal lopende projecten tijdens DORP en KONVOOI. Zo ontstond Collectief Lief. We cureerden in 2021 ons eerste project en bouwen langzaam aan een tweede in 2022!”

Wat neem je graag van dit jaar mee (naar 2022)?

Julie: “Ik neem graag de zelfstandigheid mee naar 2022 die ik toonde in 2021. Het eind van m’n studies komt steeds dichterbij. Ik begin meer en meer te ondernemen, en dat gaat steeds vlotter. Ik voel minder drempelvrees dan vroeger. Bovendien heb ik ook geleerd dat als een project niet juist voelt, ik dat gerust kan en mag doorgeven of zelfs weigeren. Ik hoop dat ik dat zelfvertrouwen ook dit jaar kan tonen.”

“ Ik hoop ook in 2022 zelfstandig en vol zelfvertrouwen te kunnen creëren „

- Julie Hurtecant

Wat was je hoogtepunt in 2021?

Julie: “Afstuderen als bachelor en een nieuw hoofdstuk beginnen in de masteropleiding. Ik heb een hoger diploma in de kunsten aaa!!! Hoe klein ook, het is een mijlpaal die ik gevierd heb. Ook een eigen atelier betrekken was een hoogtepunt. Mijn eerste eigen creatieve plek waar ik kan doen wat ik wil, alles kan laten liggen en de volgende dag terugkeren. Heerlijk.”

Wat waren je grootste culturele ontdekkingen?

Julie: “Dit jaar ontdekte ik After8 Books, een boekenwinkel in Parijs . Ze hebben een geweldige selectie om in te snuisteren. Ook de Deense zangeres Erika de Casier was een revelatie. Ze bracht net het album ‘Sensational’ uit, wat dat album absoluut is. Haar concert in de Botanique werd vorig jaar helaas afgelast, waardoor ik iets heb om naar uit te kijken dit jaar. Verdere ontdekkingen op vlak van kunst zijn ontwerper Sottsass, de teksten van Rosalinde Krauss, Feminist Health Care Research Group en het oeuvre van Experimental Jetset en hoe zij zich als vormgevers gedragen.”

De soundtrack van 2021 volgens Julie Hurtecant

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close