Erfgoedradio: Villa Bota live aan Volkssterrenwacht Beisbroek

  • 12 uur lang live radio met interviews en muziek rond thema ‘De Nacht’
  • Volg het veilig vanuit je luie zetel via de radio of livestream
  • Een coproductie van Erfgoedcel Brugge en jongerenradio Villa Bota

De radiomakers van Villa Bota lieten zich inspireren door het enorme aanbod aan activiteiten op Erfgoeddag. Ze nodigen diverse gasten uit in hun pop-upradiostudio bij de Volkssterrenwacht en vertalen het programma en de verschillende thema’s naar een 12 uur durende liveshow.

Volg live via Facebook, Mixcloud Live, 106.4 FM of de website van Villa Bota

🌕 10u – 12u: ‘Dromen en slapen’ met Jan-Willem Declercq en Jelle De Vos

Wanneer we in slaap vallen, vallen we een andere wereld binnen. Een wereld waar we niet veel over weten, maar wel over nadenken. Jelle, Jan-Willem en de nu nog geheime gast nemen jullie mee naar de dromenwereld.

🌔 12u – 14u: ‘De inspiratie van de nacht’ met Rubert Leupe en Laurie Missiaen

Wat is er zo inspirerend aan de nacht? Waarom werken sommige mensen beter als het donker is? Je komt die allemaal te weten tussen 12u en 14u.

🌔 14u – 16u: ‘afscheid en de dood’ met Eli Bitegets (club magie)

Wat zorgt ervoor dat afscheid nemen moeilijk of makkelijk wordt? Verschilt de opvatting van ‘de dood’ per cultuur? En hoe wordt die opvatting bepaald? Door Covid-19 zijn we massaal beginnen digitaal communiceren. Artificiële intelligentie kan ervoor zorgen dat we (digitaal) eeuwig blijven leven; is het menselijk brein daar vatbaar voor?

🌓 16u – 18u: ‘De Enge Nacht’ met Razor Reel & gasten

De donkere kant van Brugge in korte verhalen en voorzien van een creepy soundtrack, wie kan dat beter verzorgen dan de meesters van de griezel? Razor Reel gaat samen met enkele gasten op zoek naar de meest schokkende verhalen uit onze Brugse geschiedenis.

🌒 18u – 20u: ‘Erfgoed zonder blik’ met Anton Posman

Wat als de nacht het Brugse erfgoed opslokt? Anton Posman zoekt uit hoe we het erfgoed kunnen verbeelden, via woord en geluid.

🌑 20u – 22u: ‘het Brugse nachtleven’ met Cato Crevits en Jolien Spillier

Klaar voor een feestje? Wij ook! Zet je radio volle bak vanaf 20u want we nemen het uitgaansleven onder de loep van vroeger en nu!

Zet je op ‘geïnteresseerd’ op ons Facebookevent


 

Met dank aan Erfgoedcel Brugge en Stad Brugge
Design door Cato Crevits

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close