Glitchstudio – Bjornus Van Der Borght

‘Datacorruption’ of ‘databending’ is het opzettelijk manipuleren van data. Door computerprogramma’s op een manier te gebruiken die niet voorzien zijn voor de doelstellingen, is het mogelijk om afbeeldingen te ‘hacken’ om generatieve internetkunst te maken.

In deze workshop zullen we een bestaand internetkiekje gebruiken om het via een audio programma te sonificeren. Een methode die we door het forceren van digitale data kunnen inzetten om oneindig veel caleidoscopische varianten te creëren van een beeld.

Databending of datahacking is een techniek met meer relevantie dan enkel grafische resultaten. Het gaat over het idee alternatieven te zoeken op bestaande structuren. Op vele manieren staat datahacking garant voor alternatief en progressief denken. Het breekt zowat met iedere norm die aangenomen wordt in traditionele creatie processen waardoor datahacking als een vorm van cyberpunk gezien kan worden.

Bjornus Van Der Borght is een multidisciplinaire beeldend kunstenaar diep geworteld in de mediakunst. Maar zelfs die term is bij bewering te klein. Zijn onbeheersbare kunst gaande van motion design tot installatie tot fysieke beeldhouwing drukt feilloos een vinger op de grenzen van elk toegeëigend medium.

Meer info? Of wil je je inschrijven?

check de website van Het Lab

het-lab.be

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close