
Glitchstudio – Bjornus Van Der Borght
‘Datacorruption’ of ‘databending’ is het opzettelijk manipuleren van data. Door computerprogramma’s op een manier te gebruiken die niet voorzien zijn voor de doelstellingen, is het mogelijk om afbeeldingen te ‘hacken’ om generatieve internetkunst te maken.
In deze workshop zullen we een bestaand internetkiekje gebruiken om het via een audio programma te sonificeren. Een methode die we door het forceren van digitale data kunnen inzetten om oneindig veel caleidoscopische varianten te creëren van een beeld.
Databending of datahacking is een techniek met meer relevantie dan enkel grafische resultaten. Het gaat over het idee alternatieven te zoeken op bestaande structuren. Op vele manieren staat datahacking garant voor alternatief en progressief denken. Het breekt zowat met iedere norm die aangenomen wordt in traditionele creatie processen waardoor datahacking als een vorm van cyberpunk gezien kan worden.
Bjornus Van Der Borght is een multidisciplinaire beeldend kunstenaar diep geworteld in de mediakunst. Maar zelfs die term is bij bewering te klein. Zijn onbeheersbare kunst gaande van motion design tot installatie tot fysieke beeldhouwing drukt feilloos een vinger op de grenzen van elk toegeëigend medium.
Share
Gerelateerd
-
“Je 10 jaar lang moeten bewijzen vooraleer je als kunstenaar eerlijk vergoed wordt: dat is absurd”
Nanine en Lore richtten makershuis 'De Zaak' op en resideren in Het Entrepot. Ze onderzoeken de zakelijke kant van het kunstenaarschap om anderen op weg te helpen naar betere werkvoorwaarden.
-
do 23 feb - zo 26 feb
RECONNECT :: muziek in het bos
Zin om je eens terug te trekken uit onze drukke maatschappij om samen met anderen te creëren? Dan komt deze editie van RECONNECT uit de hemel gevallen!
-
DORP biedt aan: ruimte voor jonge ondernemers
Claim je eigen workspace in een creatief containerdorp, en werk er je project of onderneming verder uit.
-
wo 1 mrt
Social Media Lab
Locatie: Het Lab
Een inspiratiegroep of klankbord voor iedereen die TikTok, Instagram of Facebook wil doorgronden