• #projects

DORP

DORP is een zomers DIY-festival dat jaarlijks verrijst op de buitensite van Het Entrepot. Het is een plek waar Brugse jongeren radicaal hun ding kunnen doen. Zij krijgen alle vrijheid om te bepalen hoe het festival eruit zal zien!

Ben je benieuw naar de uitkomst? Kom dan in juli meegenieten:

  • Vrij 14 juli – zon 16 juli 2023
  • Vrij 21 juli – zat 22 juli 2023

De link naar het evenement vind je hier 

De Gespaakte Komanen
‘Birdhouse' door Melissa Ghiette
BBILLBBOARD - Collectief Lief
Cocktail catering door Andres

Hoe werkt het?

DORP start als een blanco blad dat door jongeren (16 tot 30 jaar) beklad wordt.

Tijdens meet-ups en gezellige BBQ’s wordt er gepolst naar de prilste plannen, waarna we die samen in een mooi geheel passen. Om de ideeën van de jongeren daadwerkelijk te verwezenlijken voorziet Het Entrepot budget, begeleiding en een gezellige omkadering.

Tijdens vorige edities was er zo al heel wat wilds te zien: fotoexpo’s, billboards, kunstzines, uitkijkposten, marktverse catering, een gaming booth, closet sales, shred sessies, open air dubs…

DORPcollages tijdens een BBQ
BBILLBBOARD gecureerd door Collectief Lief
Foto-expo door Eva Maria Bouillon
CARGO: videokunst in een container
Twee zwanenboten trouwden
"Als het doek valt"

Samen bouwen

Een hoogtepunt in het DORPtraject is de bouwweek. Naar aanloop van het festival maken de jongeren gekke constructies, muurschilderingen en ‘Teenie Tiny Houses’  met restmaterialen. Ze kunnen dienst doen als chillspots, klein winkeltjes, eetstandjes of mobiele exporuimtes. Met de zon op het gezicht, een fris drankje in de hand en wat zachte muziek in de achtergrond bouwen we samen aan de gezelligste site van Brugge.

Interesse? Zet de bouwweek in je agenda:

  • Ma 3 juli – do 13 juli 2023

Iedereen is welkom om dan al eens naar Het Entrepot af te reizen, of je nu al ervaring hebt met DORP of niet, dat maakt niet uit. Op DORP ben je vrij om de kat uit de boom te kijken, te experimenteren, vrienden te maken, iets bij te leren of te maken.

Iets voor jou?

In het hele DORPtraject is er altijd ruimte voor meer mensen met nieuwe ideeën of interesses. Ben je benieuw naar wat DORP voor jou kan betekenen, kom dan gerust eens langs tijdens een meetup of een BBQ. Je leert er sowieso leuke mensen kennen en samen zoeken we naar wat voor jou past.

Blijf op de hoogte van de volgende bijeenkomsten:

Volg DORP op FB en/of volg DORP via Instagram

Heb je een een vraag?

Aarzel dan niet om een berichtje te sturen naar Liesje. Zij volgt het project op van a tot z en helpt je graag verder.

liesje@hetentrepot.be
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close