• #projects

DORP: DIY zomerbar

DORP is een zomers DIY-festival waar je de kans krijgt om zelf iets te organiseren, maken of doen. Acht dagen lang in juli transformeren we Het Entrepot tot een festivalterrein met muziek, performances, feestjes, expo’s, eetkraampjes, workshops, games,… helemaal gratis!

DORP gaat dit jaar door van 3 tot 6 juli en van 10 tot 13 juli. Schrijf je in voor de open call en kom op 10 april luisteren, dan geven we je alle info!

 

De Gespaakte Komanen
‘Birdhouse' door Melissa Ghiette
BBILLBBOARD - Collectief Lief
Cocktail catering door Andres

Hoe werkt het?

DORP start als een blanco blad dat door jongeren (16 tot 30 jaar) beklad wordt.

Tijdens meet-ups en gezellige BBQ’s wordt er gepolst naar de eerste ideeën, waarna we die samen in een mooi geheel passen. Om dit alles ook werkelijkheid te maken, voorziet Het Entrepot budget, begeleiding en een gezellige omkadering.

Tijdens vorige edities was er zo al heel wat wilds te zien: fotoexpo’s, billboards, kunstzines, uitkijkposten, marktverse catering, een gaming booth, closet sales, shred sessies, open air dubs…

DORPcollages tijdens een BBQ
BBILLBBOARD gecureerd door Collectief Lief
Foto-expo door Eva Maria Bouillon
CARGO: videokunst in een container
Twee zwanenboten trouwden
"Als het doek valt"

Samen bouwen

Een hoogtepunt in het DORPtraject is de bouwweek. Naar aanloop van het festival maken de jongeren gekke constructies en muurschilderingen. Ze kunnen dienst doen als chillspots, klein winkeltjes, eetstandjes of mobiele exporuimtes. Met de zon op het gezicht, een fris drankje in de hand en wat zachte muziek in de achtergrond bouwen we samen aan de gezelligste site van Brugge.

Iedereen is welkom om dan al eens naar Het Entrepot af te reizen, of je nu al ervaring hebt met DORP of niet, dat maakt niet uit. Op DORP ben je vrij om de kat uit de boom te kijken, te experimenteren, vrienden te maken, iets bij te leren of te maken.

Iets voor jou?

In het hele DORPtraject is er altijd ruimte voor meer mensen met nieuwe ideeën of interesses. Ben je benieuw naar wat DORP voor jou kan betekenen, kom dan gerust eens langs tijdens een meetup of een BBQ. Je leert er sowieso leuke mensen kennen en samen zoeken we naar wat voor jou past.

Heb je een een vraag?

Aarzel dan niet om een berichtje te sturen naar Liesje. Zij volgt het project op van a tot z en helpt je graag verder.

liesje@hetentrepot.be
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close