• #projects

DORP

DORP is een zomerbar waar je de hele zomer lang kan genieten van kunst, muziek en een drankje. Elk weekend beleef je er iets nieuws. De perfecte plek om de zomer te spenderen met vrienden, op een unieke locatie.

DORP is ook een open community van Brugse, jonge creatievelingen. Samen creëren we een plek waar alle jongeren en hun dromen zich thuis voelen:

 • Optredens, expo’s, openluchtfilm, nightlife, …
 • Altijd gratis toegang
 • Betaalbare food & drinks

Vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 17u (heel juli en augustus)

Programma

Klik op de blokjes voor meer info over het dagprogramma.

1-2-3 juli ✷ Openingsweekend

Grote, feestelijke opening van DORP:

 • Vrijdag 01.07: concerten van The Christian Club, Cesar Quinn, Ada Oda
 • Zaterdag 02.07: open air met Liesbeth, Lebawski, Jazzdee, yAAri + Afterparty met Lilihell, Jonslo & Julio Julio b2b Sookie
 • Zondag 03.07: Hi Summer, met Villa Bota

Link naar het Facebookevent

8 juli ✷ Ciggy Sunday & Bobbi Lu

Double Bill, free entrance!

 • 17:00: insPEERation
 • 19:00: Ciggy Sunday
 • 21:00: Bobbi Lu

 

09 juli ✷ Gerard & Dybbuk + afterparty

Gerard brengt psychedelische elektronica, waarna Dybbuk met steeds sneller stampende BPM’s de sprint aantrekt voor een techno-afterparty in Jeugdhuis Comma.

10 juli ✷ Hi Summer met Villa Bota

Villa Bota palmt op zondag 3 en 10 juli het podium van DORP in. Kom mee genieten van rustige en minder rustige muziek tussen 14u en 22u.

15 juli ✷ Black Gasolines & Liquid Silver

Old school rock night:

 • 21u Liquid Silver (Rock n Roll straight outta West-Flanders / Rechttoe rechtaan)

16 juli ✷ BLVRD take-over

Dag en nachtprogramma, hosted by jongerenmagazine BLVRD

Je vindt de volledige programmatie op het facebookevent

17 juli ✷ MOOOV SOMMER KINO invites PLATFORM: Titane (19u)

Openluchtfilm op DORP, gehost door MOOOV filmfestival en jongerenwerking PLATFORM.

‘Titane’, Julia Ducournau (2021)

Alexia, die sinds een auto-ongeluk een stuk titanium in haar hoofd heeft zitten, raakt na een woeste ontmoeting met een auto zwanger. Omdat de politie haar op de hielen zit voor een reeks moorden slaat ze op de vlucht en besluit ze de identiteit aan te nemen van een vermiste jongen.

Vertoning om 19u

22 juli ✷ Shooting Bambi & VVYNN

A night of grunge & garage rock:

23 juli ✷ 12 hours of BPM

12u lang keiharde ravesounds. Van 17u tot 5u. Eerst open air, daarna afterparty in Jeugdhuis Comma.

24 juli ✷ MOOOV SOMMER KINO invites BLVRD: North Hollywood (21u30)

Openluchtfilm op DORP, gehost door MOOOV filmfestival en jongerenplatform BLVRD.

‘North Hollywood’, Mikey Alfred (2021)

Mikey is een middelbare scholier die vastbesloten is om een pro-skater te worden. Zijn vader Oliver gelooft dat hij het beste voor Mikey wil. Zijn wens is dat zijn zoon naar de universiteit gaat en de “traditionele” route van het leven na de adolescentie volgt. Mikey probeert een balans te vinden door tijd door te brengen met zijn twee beste vrienden, Jay en Adolf, een carrière in skateboarden na te streven en een relatie op te bouwen met Rachel, het meisje waarvoor hij valt. De vader-zoonrelatie tussen Oliver en Mikey lijdt hier echter onder.

Vertoning start om 21u30

29 juli ✷ Comma Jams Open Air + Koala Disco

 • Jamsessies hosted by Jeugdhuis Comma
 • Koala Disco (Psychedelic • Progressive Rock • Post-Punk)

30 juli ✷ DUB dag

Een dag & nacht vol Dub & Reggae muziek voor en door Brugse jeugd met eigen en uitgenodigde soundsystems

31 juli ✷ MOOOV SOMMER KINO invites BLVRD & PLATFORM: Mid90s (21u30)

Openluchtfilm op DORP, gehost door MOOOV filmfestival, BLVRD en Platform.

‘Mid90s’, Jonah Hill (2018) 

De tiener Stevie groeit op in Los Angeles in de jaren 90. Zijn relatie met zijn familie, waaronder zijn alleenstaande moeder en oudere broer, loopt niet altijd van een leien dakje en op school voelt hij zich genegeerd door zijn rijkere vrienden. Wanneer Stevie een groep vrienden ontmoet, met een passie voor het skateboarden, leert hij harde lessen over het leven.

Vertoning start om 21u30

 

5 augustus ✷ Peixe e Limão

17:00 Opening
21:00 Peixe e Limão
Peixe e Limão (‘Fish and Lemon’, in their beloved Portuguese) is a new Brussels-based trio composed of Flavia Clementi (voice, Italy), Thomas Van Bogaert (guitar, Belgium) and Federico Bragetti (cello, Italy). They met in Brussels more than one year ago and, since then, they never stopped rehearsing, performing, writing, cooking new songs and arrangements, laughing, shouting and dreaming about future explosive or intimate performances.
Bringing a wide range of traditional music from South America and Mediterranean sea onstage, they will bewitch you and bring you, with their jazzy touch, in their world of sweet melodies and danceable southern grooves.

6 augustus ✷ King Dewdrop ✷ Williams Kaizari ✷ LeBlanc ✷ AFTERPARTY Bring The Ruckus: Dancehall edition

17:00 Opening
19:00 King Dewdrop: King Dewdrop is een jonge Hip-Hop artiest met een passie voor communicatie, zowel in film als in audio.
21:00 LeBlanc: LeBlanc, geboren en getogen in Brussel, is een nieuwe rapper in de Belgische scene. Hij onderscheidt zich van de rest met zijn sappig accent, subtiele teksten en vakkundige producties. Met de hulp van gevestigde artiesten zoals Fele Flingue van le77, werkt hij hard aan zijn nieuwe EP, maar daartussenin kun je hem gelukkig ook nog op DORP spotten.
23:00 Williams Kaizari: Williams Ine de Sousa e Santos Felipe, beter bekend als Williams Kaizari, is een zanger, songwriter en rapper die werd geboren in Parijs en opgroeide in Poperinge. Tijdens DORP brengt hij een unieke mix van afro, R&b, hip-hop en dancehall.

00:00 Bring The Ruckus : Dancehall Edition: Het eerste event van Bring The Ruckus is een feit. We brengen de beste dancehall vibes tot bij jullie met een sterke line-up die nationaal bekend is. Van de beruchte Nah Mean party’s tot het bekende Bomboclat festival. We hebben ze kunnen strikken en ze gaan er een bootyshakin, earthquaking nacht van maken. Put on those dancing shoes and join us!
Line-up: Dj Shar Perez – Mo Bangs – Jabojay
Doorsale :€5
Location : Jeugdhuis comma

7 augustus ✷ Dance performance door Mira Biermans ✷ MOOOV SOMMER KINO: DRUNK

20u30: check out Mira Biermans’ dance performance

21u30: MOOOV SOMMER KINO invites DORPELINGEN. Jullie stemden massaal op de Deense topfilm Drunk! Vier vrienden gaan het experiment aan: wordt het leven aangenamer in een constante toestand van beschonkenheid? Let’s find out…

 

12 augustus ✷ Comma Jams ✷ NEVA

17:00 Opening

COMMA JAMS OPEN AIR
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Jeugdhuis Comma brengt hun project ‘Commajams’ naar ons podium!

NEVA
▔▔▔
NEVA brengt een mix van alternatieve pop en elektronica. Met hun muziek kleuren ze graag buiten de lijntjes van het synth pop genre. Hun debuut-EP verscheen begin 2021. Sindsdien is het repertoire iets harder, elektronischer en misschien zelfs iets stouter.
https://vi.be/platform/neva

13 augustus ✷ Bring The Ruckus : Punk Edition

FREE: Open air punk concerts:
17u-17u30 : Kakapunk
19u The Partridge Ambulance: Een aanstekelijke Brusselse rock & roll-band met uptempo, rechttoe-rechtaan muziek en diepgravende, ontluisterende teksten, die heikele onderwerpen als sociaal te kijk gezet worden over een gebrek aan wijnkennis niet schuwen.
21u Speechdrops: Speechdrops is ontstaan in de herfst van 2017, door Pepijn Daenekynt (gitarist, zanger) en Wannes Daneels (drummer), in Brugge.
Onze muziek is afkomstig uit onze diepste emoties, surfend overheen verschillende genres en vertolkt met rauwe passie. Winnaar publieksprijs Red Rock Rally 2020🔥🔥
23u Suncreek: Zes gepassioneerde, jonge gasten met een muzikale droom en veel ambitie dat is Suncreek. De band brengt een mengeling van new wave, post punk en garagerock, wat menige rock ‘n’ roll fanaten aan het headbangen brengt. Invloeden van bands zoals The Cure, The Libertines en Red Zebra zijn zeker aanwezig, maar dat berooft Suncreek alvast niet van hun eigen sound. Eens de hevige tonen door de boxen weerklinken, is er geen ontsnappen meer aan: verstand op nul en alle remmen los.

Afterparty @jeugdhuis comma: damage:€5
00u-01u30 Petit: Gekend van Villa Bota brengt Arno Degroote z’n beste punk kennis boven en dat is een heel erg diepgaande kast 🔥
01u30-03u30 No More Collective: Deze 3 soms ondoorgrondelijke vrienden brengen ons hun interpretatie van wat Punk is. Nieuwe smaken/nieuwe artiesten en misschien wel een openbaring op muziekvlak!
03u30-05u Nature Is Dead: Bestaande onder verschillende aliassen ( waaronder ook organisator van dit hele event) vind je de vroeger bekende Dj Nature terug.
Ditmaal geen hiphop set of techno beats maar alleen maar de beste en nostalgische emo-poppunk platen!

14 augustus ✷ MOOOV SOMMER KINO invites Jong Volk: Sweat (21u30)

Openluchtfilm op DORP, gehost door MOOOV filmfestival en Jong Volk.

‘Sweat’, Magnus von Horn (2021)

De 30-jarige Sylwia is fitnesscoach en fanatiek gebruiker van de sociale media die haar tot een beroemdheid maken. Duizenden volgers heeft ze op haar naam staan en tevens kan ze rekenen op trouwe werknemers. Stiekem hunkert ze diep vanbinnen naar intimiteit. Intussen drijft een van haar volgers zijn bewondering voor Sylwia net iets te ver door.

Vertoning start om 21u30

19 augustus ✷ Openlab XL ✷ Cité du Dragon

▬▬▬▬▬ EXPO’S // DORP
19 – 20 AUG
→ Lichtdicht #3 curated by Cato Crevits
→ ‘T iezeren deureken curated by Lauren Rolly & Maarten Derous

▬▬▬▬▬ WORKSHOPS // HET LAB
→ 17:00 Studioworkshop ABLETON benelux w/ Pascal Oorts

▬▬▬▬▬ SHOWS // DORP
→ 21:00 Margot De Ridder
→ 23:00 ELIAS
→ afterparty by Cité Du Dragon
Cité Du Dragon will be throwing its debut nightlife event as an extend of the daytime event of Open Lab XL. What to expect; dungeon rituals in a spiritual setting of mist and minimal lighting.
▬▬▬▬▬ 00.00 – 01.30: Cité Du Dragon
Cité Du Dragon is a collective between terrestrial inhabitants who are crossing the borders of utopia and dystopia while discovering mystical sounds from the past and future. Cité has grown into an online radio platform, under the same name it´s a DJ collective who organize hangout events and nightlife parties.
▬▬▬▬▬ 01.30 – 03.30: Mandy Pixel
Mandy Pixel’s sets are like being around many strangers: awkward and stimulating. She will beat you up, oh no, up beat you with some dreamy hyper pop, beats, ambient techno, (post) punk and even industrial for the hardy’s. Want to get lost and jump around the floor?
▬▬▬▬▬ 03.30 – 05.00: Liesbeth Feys
By day Liesbeth Feys makes art with children. By night she brings colorful mixes with gems from Dutch music, post punk, reggae, pop and much more to dance and waltz to.
Drink coupons of the daytime event will not count on the afterparty.
Stay mystical as you are xx Love, Cité Du Dragon

2O augustus ✷ Openlab XL

▬▬▬▬▬ SHOWS // DORP
→ 19:00 Stekkerblommen
→ 21:00 STRUCTURE
→ 23:00 INDIGO MANGO

▬▬▬▬▬ WORKSHOPS // HET LAB
→ 14:00 FLOWERPOWER w/ Rodrigo Fraga

▬▬▬▬▬ EXPO’S // DORP
19 – 20 AUG
→ Lichtdicht #3 curated by Cato Crevits
-> ‘T iezeren deureken curated by Lauren Rolly & Maarten Derous

https://het-lab.be

DORP is powered by:

 • Alken Maes
 • Howest
 • Stad Brugge

Kom meehelpen op DORP!

Pintjes tappen in de zon, leuke mensen leren kennen, genieten van muziek, … Je wordt vergoed met drankkaarten per shift. Interesse? Neem contact op!

Stuur ons een berichtje
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close