• #post

REWIND ⏯️ FORWARD: JANE MUSSCHOOT

Gepubliceerd op 16 december 2021

Een jaaroverzicht over en door Brugse jongeren die 2021 mee gekleurd hebben. "Ik durfde vroeger al eens opgeven als het tegenzat. Daarvan kwam dit jaar niets in huis. Alles moest lukken."

Pompende techno? Een kolkende massa jongeren? In Brugge? Dan is de kans groot dat Jane Muss aan het draaien is. In 2021 was ze niet weg te slaan van de decks op feesten, bij Villa Bota en op het podium van DORP en SIGNAAL. Dit was haar jaar.

Jane: “Ik ben er heel trots op dat ik een jaar lang erg aanwezig was binnen de Brugse dj-scene. Ik heb me in sneltempo kunnen ontwikkelen als dj en producer. Op erfgoeddag kon ik tijdens een liveradioshow mijn muziekvisie delen. Ik zette mee het project Labmosphere op poten. En ik was mee verantwoordelijk voor het nightlife-programma van Signaal-festival.”

Wat was je hoogtepunt?

Jane: “Zonder twijfel de vele avonden waarop ik DORP opblies met een technoset. Want dat is uiteindelijk wat ik het liefste doe.”

“ Ik durfde vroeger al eens opgeven als het tegenzat. Daarvan kwam dit jaar niets in huis. Alles moest lukken. „

- Jane Musschoot

Wat neem je graag mee naar volgend jaar?

Jane: “Veel. Alles gebeurt namelijk met een reden. Alles is belangrijke leerstof: breakdowns, hoogtepunten, je mentale staat, je omgeving, je school, … Door er zo naar te kijken kon ik makkelijk relativeren. Dat leerde me ook om vol te gaan voor wat ik écht wilde, voor wat ik écht graag doe. Ik beloofde mezelf om alle kansen te grijpen die op m’n pad kwamen. Ik kan het iedereen aanraden.”

“Daarnaast zou ik ook graag de mensen meenemen die me graag zien en steunden in moeilijke tijden. Mijn vrienden, maar ook mijn publiek. Dat vergeet ik niet.”

Wat laat je liever achter je?

Jane: “Negativiteit, al kan je dat nooit volledig uitsluiten. Andermans oordelen, bad vibes en moeilijke situaties zijn onvermijdelijk. Het gaat er volgens mij eerder om hoe je ermee omgaat. Toch laat ik het liefst zoveel mogelijk bad vibes achter in 2021, ik ben meer voorstander van de liefde. En nu we toch bezig zijn: fuck Covid.”

Wat heb je afgelopen jaar ontdekt?

Jane: “Mijn doorzettingsvermogen. Ik ben altijd wel een harde werker geweest. Maar soms durf ik wel eens opgeven als het niet meezit. Dit jaar kwam daarvan niets in huis, alles moest lukken. Dat vroeg soms bloed, zweet en tranen maar achteraf was het allemaal meer dan de moeite waard. No sweat, no glory.”

 

De soundtrack van 2021 volgens Jane Musschoot

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close