• #post

Word net zoals Lauren onthaalvrijwilliger: “Ik leerde hier veel mensen kennen”

Gepubliceerd op 1 oktober 2021

Een centje bijverdienen tijdens het studeren of het lezen? De werking van Het Entrepot leren kennen? Lees meer en neem contact op!

Wie al eens in Het Entrepot komt op zondag, heeft allicht de eer gehad om te mogen kennismaken met de brede glimlach van onthaalvrijwilliger Lauren Kayaerts (26 jaar). Sinds 2019 staat ze bezoekers te hulp vanuit het onthaal.

“Sinds ik dit doe ben ik minder verlegen geworden.” Lauren verhuisde 6 jaar geleden van Gent naar Brugge. Via haar vriend vond ze de weg naar Het Entrepot en leerde ze snel nieuwe mensen kennen.

“Timo had toen een atelier in De Tank. Daarna kregen hij en zijn etspers een plek in Het Lab. Zo leerde ik Het Entrepot en zijn hele netwerk kennen. Ook ik wilde mijn steentje bijdragen. Toen ik een oproep van Charlotte zag passeren twijfelde ik niet: een centje bijverdienen terwijl ik kan studeren of lezen? Ideaal.”

“ Ik ben minder verlegen geworden en kreeg de kans om een eigen project te starten in Het Entrepot „

- Lauren Kayaerts

Een glimlach opent alle deuren

Mensen ontvangen, hen wegwijs maken in ons gebouw, deuren openen en sluiten, … Echt moeilijk is de job als avondverantwoordelijke niet. Toch was het voor Lauren niet eenvoudig in het begin.

“Ik ben van nature heel verlegen. Maar: door dat ik hier in functie ben, vallen veel drempels weg. Ik doe het allemaal met de glimlach en leer veel nieuwe mensen kennen. Ik raakte ook nauwer betrokken bij de werking van Het Lab en startte een eigen project: ‘Beeldspraak’, waarin ik De Volksjury uitnodigde voor een live podcastopname in combinatie met live illustratie.”

Studeren zonder afleiding van Xbox of ukelele

Onthaalvrijwilligers worden uiteraard vergoed voor elke avond dat ze ons onthaal bemannen. Ideaal dus voor studenten zoals Lauren.

“Ik studeer dierenzorg. Heel eerlijk: ik studeer beter in het onthaal dan thuis. Hier is minder afleiding. Ja, ik word wel eens onderbroken door iemand, maar hier kom ik niet in de verleiding om Xbox of ukelele te spelen. Door corona is het anderhalf jaar geleden dat ik hier kon studeren; ik merk het aan mijn cijfers. Content dus dat ik terug ben!”

Onthaalvrijwilliger worden?

In ruil krijg je:

  • Een vrijwilligersvergoeding per shift
  • 2 keer per jaar een bijscholing EHBO en brand
  • Een uitnodiging voor onze legendarische vrijwilligersfeestjes

Contacteer Charlotte voor meer info

Als vrijwilligerscoördinatrice maakt Charlotte jou met veel plezier wegwijs in ons gebouw en de functie. Stuur haar een berichtje als je interesse hebt. Dan nodigt ze je snel uit.

Contacteer Charlotte

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close