Poster van HYPERLAB

HYPERLAB 2024 ✦ Arts, music & everything related

Op HYPERLAB 2024 clashen en versmelten stijlen, disciplines en diverse vormen van creatieve energie. Koop prints van meer dan 50 kunstenaars en laat je tussendoor meeslepen door de performances en installaties. Als de zon ondergaat doen we de hele nacht door met NIGHTLIV/FE!

Printmarkt ✦ Live music ✦ Performance ✦ Nightlife ✦ Expo ✦ Workshops ✦ Showcases

Check de line-up hieronder! 

Printmarkt 15:00-21:00

Koop prints, posters en textiel van meer dan 50 opkomende kunstenaars. Met werk van: 

A donkey’s Tale ✺ Alexia Janssens ✺ Astrid Vandendael ✺ Buttr-keks ✺ Ceceedraws ✺ Chez William ✺ Coco van Loevezijn ✺ Cutie Lovesaver ✺ De Tank-residenten ✺ Dronuts ✺ Emma Durant ✺ Florien Allemeersch ✺ Immuun ✺ Indre Svirplyte ✺ J.illustratie ✺ Jore Dierckx ✺ Lora Deyn ✺ Lore De Schutter ✺ Lore Dhoest ✺ Lotte ✺ Lotte Thierens ✺ m.a.r.g.au.x ✺ Maarten Derous ✺ Manon Zwartjes ✺ Marie Van Huele ✺ Markus ✺ Meneer Heirman ✺ Mind Glowing ✺ Moes ✺ More by Noor ✺ Neko Nie ✺ Nele De Paepe ✺ Nousjka ✺ Puma Press ✺ Salah Van Puymbroeck ✺ Sarah De Keukelaere ✺ Savage Pigeon Squad ✺ Stefka Ivanova ✺ Strijboll ✺ Studio leeuw ✺ Tekenwerken De Vos ✺ Tim Theo Deceuninck ✺ Victor Vanderbeck ✺ YYY ✺ Zeefdruk ✺ Safabenlazreg

Workshops in Het Lab 15:00-18:00

Workshops in Het Lab

Het Lab heropent! Proef op HYPERLAB van de nieuwigheden en sluit aan bij de workshops die doorlopend doorgaan.

Workshop zeefdrukken en RISO-printen met Els Lesage en Rodrigo Fraga
Workshop Phytogram/Cyanotypie met Tim Theo

Villa Bota live radio 15:00-21:00

Villa Bota zorgt voor dj-sets en live interviews met artiesten tijdens HYPERLAB:

 • 15:00 Welkom!
 • 16:00 Radioblok met Stan en Iszy
 • 17:00 DJ-set door Roots Boots
 • 18:00 Radio door Océane en Laura
 • 19:00 DJ-set Larosa
 • 20:00 DJ-set Kerfew Collective
 • Interviews met o.a. Théo Collie, Emy Kabore, Ecoliving, Arend Dever, Ignaas Van Cottem

Showcases

Creatief talent, rechtstreeks uit onze open creatieve werkplaats Het Lab!

 • Portret van Jelle Vos

  ⭡Bedrijfsafval 16:00-20:30

  COMMA

  Stap in het zilveren maanlandschap van Jelle Vos en laat je verrassen door de performances die er tijdens HYPERLAB plaatsvinden. 

 • foto van BERG van Isa Opstaele en Lars Missiaen

  ⭡BERG 17:00

  OPNAMESTUDIO

  Isa Opstaele en Lars Missiaen, ook wel bekend van The Christian Club, brengen een subsonische installatie met drum en contrabas. 

 • Anouk Kellner die haar Airchoir bespeelt.

  ⭡Anouk Kellner 18:00

  THEATERZAAL

  Anouk Kellner neemt je mee in een klanklandschap van verschillende geluidstexturen. Samen met haar Airchoir, een installatie van 8 zingende orgelpijpen en ademende longen, speelt ze geprogrammeerde composities.

 • Installatie van het collectief Rhizoma

  ⭡Rhizoma 19:00

  RESIDENTIERUIMTE

  De wereld van Rhizoma is een plaats van overgang, vergankelijkheid, dromen en herinneringen. Concert of installatie? Dag of nacht? Akoestisch of elektronisch? Met Rhizoma vervagen Arto Van Roey, Anton Lambert, Achiel de Vlerk en Elias Durnez de grenzen. 

 • Portret van Emy Kabore in zwart-wit

  ⭡Emy Kabore 20:00

  VERGADERZAAL

  Emy Kabore, een multidisciplinaire artiest uit Gent, nodigt je uit in een tijdelijke ruimte gevuld met poëzie, theater en multimedia waarin ze een personage speelt dat in een eigen wereld leeft ergens tussen het alledaagse en het surreële.

 • Kunstwerk van Quinten Vermeulen

  ⭡Quinten Vermeulen doorlopend

  GANG BOVEN

  Fotograaf Quinten Vermeulen zorgt voor een visueel werk dat ook na HYPERLAB een permanente huisvesting krijgt in Het Entrepot.

 • Kunstwerk van Maan Methven

  ⭡Maan Methven doorlopend

  INKOM

  Maan Methven zorgt voor een visuele installatie waarbij je duikt onder het oppervlak van de alledaagse realiteit, een wereld die leeft en ademt.

 • Zwart-wit beeld met contouren van een gezicht

  ⭡Ignaas Vancottem doorlopend

  GROTE ZAAL

  Door gebruik te maken van korte, toevallige en lange, bewuste opnames brengt Ignaas Vancottem een visueel verhaal waarin spontaniteit de overhand neemt. 

 • rode laserbeams van Leni Digital

  ⭡Leni Digital doorlopend

  GROTE ZAAL

  Aan de hand van lasers maakt Leni Digital sculpturen die tijdens het nightlife-programma tot leven komen. Reis naar een ander universum van light beams. 

 • Portret van Theo Collie

  ⭡Theo Collie doorlopend

  REPETITIEZAAL 1

  Verlies de weg niet op HYPERLAB dankzij de vinyl stickers van Theo Collie. Deze Tank-kunstenaar ontwierp herkenbare figuren die je doorheen het festival gidsen. 

NIGHTLIV/FE!

Livemuziek tot de zon opkomt.

 • Portret van Anouk Friedli en Guus van Angry Bodies Diepenmaat

  ⭡Angry Bodies 21:00

  INKOM

  ANGRYBODIES is een explosieve performance die de emanciperende kracht van woede viert. Op de beats van Anne van der Star brengen Anouk Friedli en Guus Diepenmaat politieke manifesten in de vorm van punk-songs. De videos van @angrybodies werden in korte tijd massaal gedeeld op social media.

 • Portret van Bobbi Lu

  ⭡Bobbi Lu 22:00

  GROTE ZAAL

  “Piano met donkere, ruwe synths die een baby krijgen”, zo beschrijft Bobbi Lu haar muziek. Fans van FKA Twigs, Grimes of Caroline Polachek zullen de muziek van deze Brugse met Britse roots wel kunnen smaken. 

 • Alex Lesage tijdens een optreden

  ⭡Alex Lesage 22:30

  GROTE ZAAL

  Alex Lesage creëert experimentele dance tracks met analoge apparatuur. Zijn jazzachtergrond zorgt voor een hoge dosis improvisatie in zijn werk. Op HYPERLAB geeft hij een voorproefje van zijn nieuwe album dat in april uitkomt. 

 • Portret van De onwetende meester Hyperlab

  ⭡De onwetende meester 23:00

  GROTE ZAAL

  Deze oude bekende van Het Lab draait beats waarbij je niet kan stilstaan.

 • Portret van Bombataz

  ⭡Bombataz 00:30

  GROTE ZAAL

  Deze vier muzikale alleskunners plukken elementen uit elk mogelijk genre, gaande van een streepje jazz en een likje dansbare funk tot een snuifje synthhop, om uiteindelijk een onvergelijkbare cocktail te bekomen die ten allen tijde even dansbaar is. Bombataz bestaat uit Vitja Pauwels (gitaar, stem), Hendrik Lasure (toetsen), Ruben De Maesschalck (bas) en Casper Van De Velde (drums). 

 • Portret van Jennifur tussen het groen

  ⭡Jennifur 02:00 (winteruur)

  GROTE ZAAL

  Jennifur maakt elektronische muziek om doorheen het leven te navigeren en alle gevoelens die ermee gepaard gaan te vatten. De melancholische muziek van Jennifur komt op HYPERLAB tot leven dankzij Thibault Goudket op de drums, Michiel Ardaen op de gitaar en Jennifur op de synths.

 • Portret van dj Keyser

  ⭡Keyser 03:00 (winteruur)

  GROTE ZAAL

  “Queer and loathing.” Lien De Keyser is mede-oprichter van het LGBTQ+-technocollectief BUTTERNUT. Met Keyser neemt ze je mee naar de donkere technozijde. 

Honger?

Wie tussendoor honger krijgt, kan terecht bij de Cropains. Zij geven een nieuwe betekenis aan de klassieke croque monsieur, met vlees, vis en vegan versies. 

Cropains catering Hyperlab

Praktisch

Gratis toegang
✦ Zaterdag 30 maart, 15:00-06:00
In Het Entrepot en Het Lab (Binnenweg 4, 8000 Brugge)
✦ Catering door Cropains

Met dank aan:

Vlaanderen, Stad Brugge, Alken Maes

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close