Langbeen & Kortneck trouwen

Brugge heeft een lang en intens verleden met zwanen. De verhalen gaan al mee van de tijd van Lachals & Maximiliaan, en werden in de romantiek van de 19de eeuw verder opgepompt. In een vorige periode aan Triënnales had ook Roger Raveel iets met zwanen en Brugge. Vandaag behoren de zwanen tot onze gekendste bewoners. Recent was ‘de zwarte zwaan’ zelfs niet weg te branden uit de lokale kranten.

Trouwfeest op het water

Op vrijdag 30 juli zullen 2 zwanen, Langbeen en Kortneck, in de echt verbonden worden. Met elkaar, maar ook definitief met Brugge. Een zwarte zwaan en een witte zwaan stappen in het huwelijksbootje. Of juister is: ze zíjn het huwelijksbootje.

Twee zwanenboten trouwden

4 generaties Zutterman bouwden zwanenbootjes op DORP

4 generaties van de familie Zutterman bouwden twee bootjes. Bedoeling is dat die niet zinken. Dat zou hen moeten lukken. Lucien Zutterman (77), de oudste onder de Zuttermans heeft er namelijk een leven op zitten als bootbouwer, visser en cafébaas. Eens de bootjes technisch klaar zijn, worden ze aangekleed door Walt (5) en Renée Zutterman (11), samen met de kunstenaars Nicolas Lestaeghe en Pieterjan Volckaert.

Huldiging met schepen Mathijs Goderis

Iedereen is uitgenodigd om op vrijdag 30 juli de huldiging en tewaterlating bij te wonen in het gezelschap van de familie Zutterman, schepen van jeugd Mathijs Goderis en enkele DORPelingen.

  • Vrijdag 30 juli, 18:00
  • Speeches door Mathijs Goderis, ceremonie wordt geleid door Renée Zutterman
  • Kleine receptie na de ceremonie

Vrijblijvende cadeautip: oud brood

Locatie huwelijksfeest en receptie

  • T Trouwfeest

    Potterierei
    Brugge 8000

    Respecteer de coronaregels

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close