Triënnale Brugge: At Rise Of Curtain invites Collectief Lief

Tijdens de Triënnale Brugge nodigt de jonge Brugse kunstenaar Brecht Vanhoutte iedere maand een ander collectief uit in zijn filmische setting At Rise Of Curtain. Tot september ben je er ieder weekend welkom om je route van de Triënnale te starten of af te sluiten met een drankje in At Rise Of Curtain. Op vrijdag 24 mei is het de beurt aan Collectief Lief. Verwacht de klanken van verandering en een avond gevuld met liefde.

Programma

  • 20u — manifesto reveal + opwarmmuziek
  • 20u30 — 21u30 Metaux (zij/haar) staat bekend om haar energieke mix van trance met een touch of throwback. Ze schakelt ze moeiteloos tussen genres, waaronder ambient en baile.Het voornaamste voor haar is dat mensen kunnen dansen en plezier hebben.
  • 21u30 — 22u30 Rotbrijn (die/hun) is een opkomende DJ met een gedurfde en onbevreesde mixstijl.  Op moeiteloze wijze vermengt die distorted bass, hard-funk, baile en verschillende andere elementen tot een elektriserende ervaring die naadloos de kloof overbrugt tussen bass en hardcore genres.
  • 22u30 — 23u30 Collectief Lief brengt een grenzeloze mix van jungle, dancehall en coupé décalé. Deze dansbare ritmes worden vermengd met krachtige baslijnen, waardoor een opzwepende energie ontstaat. Hun doel is de genezende kracht van muziek en samenzijn centraal te stellen.
  • 23u30 — 01u De DJ-reis van $iCA (zij/haar) begon in 2021 toen haar oudere zus haar het vak leerde. Haar universum bestaat uit een mix van genres zoals Garage, Jungle, Jersey Club, een vleugje K-Pop, en meer…

Drinks

Andrés Vandepitte schenkt zomerse cocktails!

Andrés Vandepitte
$iCA

Manifesto

Het Brugse feministische Collectief Lief onthult op 24 mei hun langverwachte manifesto. Dit manifesto belichaamt hun diepgewortelde overtuigingen, missie en doelstellingen als collectief. Tijdens deze bijzondere gelegenheid delen ze hun visie en waarden en lichten ze de betekenis en impact van hun werk toe. Daarnaast nodigt Collectief Lief jou uit om samen te dansen en de kracht van gemeenschap te vieren. Enkele getalenteerde DJ’s zullen deze missie illustreren met hun muziek.

Wat is Collectief Lief?

Collectief Lief is een feministisch Brugs collectief dat zich richt op de dekolonisatie van ontmoetingsruimtes. “We onderzoeken wat dit inhoudt via verschillende evenementen en formaten. Door middel van tijdelijke bezettingen maken we ruimtes toegankelijk en inclusief. Vertrekkend vanuit een ethiek van liefde, geloven we sterk in de genezende kracht van muziek en samenzijn, en gebruiken we deze elementen om een sfeer van verbondenheid te creëren. Bovendien streven we ernaar om alles zo kleurrijk mogelijk te maken, zowel in onze programmering als in de fysieke ruimtes die we bezetten, om zo net ruimte te creëren waar mensen zich welkom en gewaardeerd voelen.”

We proberen van At Rise Of Curtain een safe space te maken voor iedereen. We tolereren geen transfobie, racisme, homofobie, seksisme, validisme, grens-overschrijdend gedrag of enige vorm van discriminatie. Mensen die zich hier niet aan houden zullen uit de omgeving verwijderd worden. Zie je iets? Meld het aan de medewerkers op de site.

Foto door Hans Borg

PRAKTISCH:

▲ vrijdag 24 mei, 20:00-01:00
▲De Bond, Buiten Smedenvest 1 (slechts 15 minuten wandelen vanaf het station)
▲ gratis toegang

 

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close