• #post

Yess! Een nieuwe locatie voor De Tank 🍂🏰🌼

Gepubliceerd op 1 december 2022

In het voorjaar van 2023 verhuist De Tank naar het Blydhove-kasteeltje in Assebroek

Na een lange zoektocht van twee jaar botsten we op een historisch landhuis dat zich verschuilde achter het groen. De Tank verhuist binnenkort daarheen, naar het Blydhove-kasteeltje in Assebroek.

Het leegstaande gebouw was tot voor kort een campus van de school Mariawende, maar sinds zij er vertrokken, wacht het pand al even op een nieuwe invulling. Het perfecte moment dus om de fakkel over te nemen, want De Tank kan jammer genoeg niet eeuwig op de huidige locatie op De Burg blijven.

Vijf jaar lang werkten er jonge Brugse kunstenaars in het Provinciaal Gouvernement op de Burg. De Tank opende daar in 2017 voor het eerst z’n deuren en wou toen vooral een antwoord bieden op de nood aan betaalbare atelierruimtes in Brugge. Dat er toen onmiddellijk een wachtlijst kwam voor de maximumcapaciteit van 40 ateliers, bewees dat de vraag groot was. Van dan tot nu hadden er al meer dan 100 creatievelingen een atelier in De Tank, en op die manier werd het al snel meer dan een gebouw, meer dan een plek. De Tank werd een inspirerende community waar residenten elkaar aanzetten om nieuw werk te maken, om expo’s te organiseren of om zich te engageren in een of meerdere trajecten die Het Entrepot aanbiedt.

Op de nieuwe locatie in Assebroek komen zo dus twee belangrijke maatschappelijke spelers samen. De Tank herbergt en ondersteunt het jonge, artistieke leven van de stad, maar kreeg die kans van Kinderopvang Blydhove, een van die instellingen die de o zo belangrijke zorg uitdraagt voor de creatievelingen van de toekomst. De kinderopvang bevindt zich op hetzelfde domein en is de eigenaar van het toekomstige Tankgebouw. Door de leegstaande ruimte aan te bieden aan de Tank zetten ze hun sociale engagement des te meer in de verf.

In het voorjaar van 2023 start de verhuis. We hopen vooral om alle sterktes van de huidige Tank naar daar mee te nemen en zijn ondertussen ook enorm benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden die Blydhove biedt. Want ook hier zal opnieuw een exporuimte zijn waarmee residenten met hun werk naar buiten kunnen komen, maar daarbij komt nu ook een tuin die kan uitnodigen tot verder experiment. De nieuwe Tank zal dus ongetwijfeld voor veel kleur en verbeelding zorgen in Assebroek, dus stay tuned! 

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close