• #post

Elke woensdagavond: Open Lab

Gepubliceerd op 27 april 2022

Ontdek vrijblijvend onze open creatieve ateliers. Geen entree, geen beurtenkaart nodig

Velen weten wat Het Lab ongeveer is. Van horen zeggen. Of via Instagram. Maar ben je er ook al effectief eens geweest? Niets zo inspirerend als een printlab waar je de inkt kan zien drogen, waar jongeren hun video’s aan het monteren zijn of hun nieuwste track aan het opnemen zijn.

Je kan het allemaal beleven, elke woensdagavond, gratis en voor niks, tijdend de Open Lab-avonden.

Wat kan je doen tijdens een Open Lab?

  • Rondkijken in de 4 verschillende Labs (zie onder)
  • Workshops volgen (vaak vooraf in te schrijven)
  • Toekijken terwijl anderen printen, monteren, recorden, negatieven ontwikkelen, …
  • Vragen stellen aan een van de coördinatoren (Judith en Pieter-Jan)
  • Eentje drinken in de geïmproviseerde bar in onze gang

Welke labs zijn er?

Het Printlab: Voor wie wild wordt van inkt en de geur van verse prints is er Het Printlab. Je kunt er terecht om te zeefdrukken, te risoprinten en houtsnedes/lino’s te drukken.

Het Videolab: Een plaats waar je met camera’s kunt leren werken. Je kunt er je eigen video’s en films maken met professioneel materiaal. We leren je er de kneepjes van het vak van monteren, color grading, audio, en nog veel meer.

Het Fotolab: Van de absolute leek tot de ultieme darkroom wizard. Het richt zich tot elk jong geweld die zijn/haar analoge fotografie een nieuw leven in wilt blazen.

Het Soundlab: Een opnamestudio om te experimenteren, te leren en proberen met alles wat met muziek, geluid, sounddesign, studio-engineering, talentontwikkeling én producer-werk te maken heeft.

Meer weten over Het Lab?

Je kan ook je eigen spot boeken om zelfstandig te komen werken. Onze coördinatoren leggen graag uit hoe alles werkt en nodigen je met plezier uit voor een rondleiding. Ook samenwerkingen met andere organisaties behoren tot de mogelijkheden.

Mail Judith

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close