‘๐‘๐„๐…๐‹๐„๐‚๐“๐ˆ๐Ž๐๐’ ๐Ž๐ ๐ˆ๐ƒ๐„๐๐“๐ˆ๐“๐˜’ – Openingsexpo LQBTQI+-filmfestival PRISMA

Brugge participeert aan het holebifilmfestival en doet zelfs meer met ‘Prisma’!

Een eigen activiteitenreeks uitgedacht door de Diversiteitsdienst van de stad, het Entrepot, Huis van de Mens, CGSO, Cinema Lumiรจre en de Openbare Bibliotheek Brugge. Met medewerking van LGBTI+ verenigingen: BrUIT, B4Gay en Gender Contact West-Vlaanderen.

Door werk te maken van ontmoeting en verbinding zetten we ons in voor meer aanvaarding, zichtbaarheid en integratie van de brede LGBTI+ doelgroep. We verbreken taboes en stellen de maatschappelijke norm in vraag.

Openingsexpo: ๐‘๐„๐…๐‹๐„๐‚๐“๐ˆ๐Ž๐๐’ ๐Ž๐ ๐ˆ๐ƒ๐„๐๐“๐ˆ๐“๐˜’

– ๐— ๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ฒ ๐—š๐—ถ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป: ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ก๐—ผ ๐—•๐—ฎ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€
No Babes is in de eerste plaats een beweging. Een No Babe kiest ervoor schoonheidsidealen en taboes binnen de maatschappij in vraag te stellen. Sommigen hebben er dan weer nooit voor gekozen om te concurreren met wat gezien wordt als ‘normaal’.
Morgane Gielen biedt een platform aan zij die zich klein houden, of klein gehouden worden.
No Babes is ook de naam van het eerste fotoboek van Morgane die gelanceerd werd in januari 2021, waarin ze de verhalen van haar modellen deelt. Het is een verzameling fotoโ€™s die een gedeelde zoektocht naar zelfacceptatie afbeelden.

– ๐—ž๐—ถ๐—บ ๐—ก๐—ผ๐˜๐—ฒ & ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ฎ ๐—ž๐—น๐—ฒ๐—ผ๐—ฝ๐—ฎ๐˜๐—ฟ๐—ฎ: ‘๐——๐—ฒ๐˜€ ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ถ๐˜๐˜€ ๐˜๐—ฎ๐—ฏ๐—น๐—ฒ๐—ฎ๐˜‚๐˜… ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€รฉ๐—ฒ๐˜€ ๐˜€๐˜‚๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐˜€ ๐—ฑ๐˜‚ ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐˜€ ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€รฉ.’
Sprookjes en verhalen zijn deel van ons. Klassieke personages laten ons de wereld rondom opdelen in vakjes. Gemene stiefmoeders, onwetende vaders, gevangen prinsessen, dappere jonge mannen, het afgrijselijke beest, onschuldige deernes en kwade heksen.

Voor deze fotoreeks onderzochten Kim Note en Maria Kleopatra deze archetypen uit de sprookjeswereld. Het resultaat is een serie portretten van mensen die deel kunnen zijn van deze rijke sprookjesgeschiedenis, maar tegelijkertijd ook deel uitmaken van de echte wereld.

In de fotoโ€™s herkennen we onmiddellijk de klassieke personages, en worden we meteen ook uitgedaagd om de klassieke aannames over deze archetypes kritisch te bevragen. Is het tijd voor een bredere traditie van verhalen en vertellen, waar ook andere/passende representaties gevonden kunnen worden?

– ๐—ž๐—ถ๐—บ ๐—ก๐—ผ๐˜๐—ฒ: ๐—ข๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐—ฑ๐˜€ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น

Kim Note maakt portretten waarin specifieke locaties, licht en kleurgebruik bijdragen tot de verhalen die zij samen met haar modellen vormgeeft. Voor dit project werkte ze met verschillende mensen die zich bewust zijn van de positie die ze innemen in het genderspectrum en/of net hun positie willen onderzoeken. Samen met elk van hen gaat ze op zoek naar hoe zij gerepresenteerd willen worden in de foto, of hoe hun verhaal naar een foto vertaald kan worden. Door zo dicht mogelijk bij de eigen ervaringen van de modellen blijven, poogt ze een divers en genuanceerd beeld te brengen over genderidentiteit en genderexpressie.
๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜น๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ 14 ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ 14 ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต 18 ๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ.
———-
๐Ÿญ๐Ÿต๐˜‚๐Ÿฏ๐Ÿฌ : ๐—น๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ง๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—จ๐˜†๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ต๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ ‘ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ฒ’
Verman je, hoorde Tuur Uyttenhove zoveel dat hij zich niet op zijn plaats voelde in de โ€˜mannelijkheidโ€™. Tot hij eerst Dr. Frank โ€™n Furter tegenkwam en voornamelijk toen BoomBoom Bob op het toneel verscheen. Die twee leerden hem dat hij vooral zichzelf moet zijn.
———-
๐Ÿฎ๐Ÿญ๐˜‚๐Ÿฌ๐Ÿฌ : ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐—ง๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—จ๐˜†๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ต๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ
———————————————
Iedereen welkom om na de openingsavond of na de films af te zakken naar @thepub.

๐—ช๐—”๐—ก๐—ก๐—˜๐—˜๐—ฅ: vrijdag 12 november, vanaf 19 uur
๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ: Factor Club (Kraanplein 6, 8000 Brugge), bar wordt bemand door Bruit
๐—ง๐—œ๐—–๐—ž๐—˜๐—ง๐—ฆ: gratis toegang, na vertonen van een geldig COVID SAFE TICKET en identiteitsbewijs!
๐—•๐—”๐—ฅ: gratis welkomstdrankje, daarna betalen via Payconiq
———————————————
Van ๐Ÿ๐Ÿ ๐ญ๐จ๐ญ ๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐Ÿ๐Ÿ’ ๐ง๐จ๐ฏ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ซ staan onder de noemer ๐๐‘๐ˆ๐’๐Œ๐€ heel wat verschillende activiteiten gepland.
Neem een kijkje naar de verschillende evenementen en we hopen je talrijk te mogen ontmoeten:
๐—ง๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ท๐—ฒ๐˜€
– voor kinderen van 3 tot 6 jaar
– nog tot 5 november
– meer info: https://fb.me/e/2ILdEaPKN
๐—ง๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ‘๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ด’ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—›๐—ผ๐˜‚๐˜€๐—ฒ ๐—ผ๐—ณ ๐—Ÿ๐˜‚๐˜…
– donderdag 11 november – 19 uur
– meer info: https://fb.me/e/4eTaiLhdJ
๐—Ÿ๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—›๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—˜๐—น๐—ท๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ๐—ฑ
– zaterdag 13 november – 14 uur
– meer info: https://fb.me/e/2dZK0MANm
๐—™๐—ถ๐—น๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฏ๐—ผ๐—ฑ ๐—–๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฎ ๐—Ÿ๐˜‚๐—บ๐—ถรจ๐—ฟ๐—ฒ

  • ๐˜‘๐˜ถ๐˜ด๐˜ต ๐˜Š๐˜ฉ๐˜ข๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ (๐˜™๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ)
    zaterdag 13 november – 14.30 uur
    https://lumiere-brugge.be/film/49889/Just-Charlie/
  • ๐˜š๐˜ฉ๐˜ช๐˜ท๐˜ข ๐˜‰๐˜ข๐˜ฃ๐˜บ (๐˜Œ๐˜ฎ๐˜ฎ๐˜ข ๐˜š๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ)
    zaterdag 13 november – 20 uur
    https://lumiere-brugge.be/film/63637/Shiva-Baby/
  • ๐˜ž๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜Š๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข (๐˜‹๐˜ข๐˜ท๐˜ช๐˜ฅ ๐˜๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ)
    zondag 14 november – 17.30 uur
    https://lumiere-bugge.be/film/63638/Welcome-to-Chechnya/

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close