WAWWA – Tank Expo level 1 – Eén voor allen, allen voor één

  • Groepsexpo gecureerd door Tank-resident Florien Allemeersch
  • Met kunstenaars die een atelier hebben op verdieping 1 van De Tank
  • Een expo over individualiteit en identiteit van artiesten in lockdowntijden

–> Reserveer je bezoek gratis via Eventbrite

Curator Florien Allemeersch:

“Hier zitten we dan, op de eerste verdieping, in onze eigen creatieve bubbel. De confrontatie met ‘het ik’ was de afgelopen tijd onvermijdelijk. Wie ben ik als individu? Wat is mijn verantwoordelijkheid? Wie ben ik voor de ander? Vechten we elk afzonderlijk voor het groter geheel? Maar wat als de ander iets anders gelooft?”

Deze expo vertrekt vanuit de ervaringen van de Tank-residenten op de eerste verdieping tijdens de lockdown. Ze kregen geen toegang tot contact of wisselwerking met anderen. Thema’s als eenzaamheid, zelfreflectie, identiteit, individualiteit en onmacht schemeren door in het werk dat ze maakten.

Met werk van onder meer:

Tilde Morlion, Raven Lamoot, Peterjan Blondeel, Marie Vandewiele, Nina de Wasch, Harry Billiet en Leen Vandorpe

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
LEVEL 1
Met 34 betaalbare atelierruimtes was De Tank tijdens coronatijden een toevluchtsoord voor meer dan 40 (veelal jonge) kunstenaars. Ze konden er blijven werken, creëren, experimenteren, elk in hun eigen atelier. Met deze reeks expo’s ontstaat er dialoog tussen de Tank-residenten, iets wat niet mogelijk was tijdens de lockdown(s).

De ‘Level-tankexpo’s’ vertalen de 3 verdiepingen van De Tank naar 3 expo’s, telkens gecureerd door een artiest die een atelier heeft op de respectieve verdieping.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Wat is WAWWA?

Voluit: We Are What We Are.
Dat is een initiatief gedragen en georganiseerd door De Tank-residenten. Het is de bedoeling om een maandelijks event te organiseren in de tentoonstellingsruimte van De Tank.

Elk event zal inhoudelijk gedragen zijn door, of komt tot stand vanuit de vraag of de interesses van de residenten. De uitwerking ervan kan zowel resulteren in een expo, performance, lezing, workshop, etc en is ook toegankelijk voor niet-residenten.

–> Reserveer je bezoek gratis via Eventbrite

Reserveer gratis je bezoek

Omwille van corona laten we slechts 15 bezoekers per halfuur toe in de exporuimte van De Tank. Geen zin om te wachten? Reserveer dan gratis je bezoek via Eventbrite.

Reserveer nu

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close