• #post

Raven Lamoot organiseert een schildersdirigentie in De Tank

Gepubliceerd op 22 september 2021

Tank-resident Raven Lamoot zal 15 schilders simultaan dezelfde instructies geven. Ze zien elkaars werk niet. "Ik kauw al meer dan 6 jaar op dit idee"

Foto: Jolien Chielens

Meer dan 6 jaar geleden was Raven Lamoot ’s nachts aan het schilderen in Donkey, het voormalige artistieke kraakpand in de Ezelstraat, terwijl Klara speelde op de radio. “Door de klassieke muziek kreeg ik een ingeving. Wat als de dirigent geen orkest zou leiden, maar een groepje schilders?”, bedacht Raven.

15 schilders krijgen dezelfde instructies

Intussen bestaat het Donkey-pand niet meer, maar het idee bleef wel hangen. Raven: “In tegenstelling tot de muzikanten werken de schilders wel individueel. Iedereen krijgt dezelfde instructies, maar doet daar dan maar hun eigen ding mee. Het wordt ook een performance. Ik zit in het midden en zeg: ‘schilder een boom’, of: ‘maak een roze kleur en breng daarmee accenten aan’. Ik ben absoluut geen leraar of coach. Het is de bedoeling dat de schilders daar hun eigen ding mee doen.”

Schilders gezocht

Het project van Raven bestaat uit 2 delen: de dirigentie en een expo achteraf. Voor de dirigentie op donderdag 23 september zoekt Raven nog deelnemende schilders. “Wij zorgen voor alles: een ezel, een canvas, verf en penselen. En instructies dus. Het is volledig gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Stuur dus een mailtje als je wil deelnemen.”

Resultaat is te zien tijdens de gratis expo

De schilders zullen elkaars schilderijen pas op het eind van de performance te zien krijgen. In het weekend volgt dan een expo voor publiek. Ga zaterdag en zondag naar de exporuimte van De Tank om de schilderijen te kunnen vergelijken en te raden naar de instructies.

  • Zaterdag 25.09 en zondag 26.09 van 15:00 tot 19:00 (gratis toegang)
  • Meer info
  • Facebookevent

Wil je deelnemen aan de schildersdirigentie?

Dat kost je niks. We vragen alleen om in te schrijven op voorhand en om op donderdag 23 september om 18:00 naar de exporuimte van De Tank te komen. Elke is coördinator van De Tank en volgt inschrijvingen op. De dirigentie duurt tot 20:30.

Schrijf je in via Elke
Elke

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close