• #post

Maak Brugge LGBTQIA+-vriendelijker

Gepubliceerd op 6 februari 2023

Neem deel aan de enquête van CGSO of kom naar de brainstorm op 18 februari in Sprout

We kregen deze oproep door van Océane Bollé van CGSO:

“Mijn naam is Océane Bollé, vormingswerker van het CGSO (Centrum van geboorteregeling en seksuele opvoeding) te Brugge. Het CGSO geeft vormingen (hoofdzakelijk) aan jongeren van het secundaire onderwijs. Dit doen we over thema’s zoals seksualiteit, anticonceptie, grenzen en wensen, etc. maar ook het LGBTQI+ thema komt bij ons regelmatig aan bod. We vinden het belangrijk om op dit thema in te zetten omdat deze doelgroep, tot op de dag van vandaag, nog steeds heel wat moeilijkheden meemaakt; homofobie, haatspraak, hatecrimes, etc.”

“Daarom lanceert het CGSO een enquête over Safe(r) Spaces in en rond Brugge voor jongeren van de LGBTQ+ gemeenschap. We merken dat de Brugse jongeren uit de doelgroep meer en meer uitwijken naar steden zoals Gent of Antwerpen om daar hun authentieke zelf te kunnen zijn. Via de enquête willen we zien hoe queer jongeren effectief kijken naar Brugge als safe(r) space en hoe we onze stad een veilige(re) plaats kunnen maken voor hen.”

“De resultaten van de enquête zouden we graag gebruiken om enerzijds een beeld te krijgen van de noden en wensen van queer jongeren in Brugge om daar als organisatie mee aan de slag te gaan en een aanbod te ontwikkelen, ontmoeting faciliteren samen met andere partners in Brugge, etc. Anderzijds willen we signalen doorgeven aan het beleid zodat we in Brugge aan de slag kunnen met de specifieke noden die er zijn. Want we weten allemaal dat een one- size -fits- all aproach niet werkt en afbreuk doet aan de enorme diversiteit binnen de LGBTQI+ community.”

  • Vul de enquête in
  • Of kom op zaterdag 18 februari naar de brainstorm in Sprout Brugge (19:00 – 21:00)

 

BEN JIJ DEEL VAN DE LGBTQ+ GEMEENSCHAP?

Woon jij in of rond Brugge? Ben jij tussen 14 en 25 jaar? Antwoordde jij zonet 3 keer ‘ja’? Vul dan de enquête in en help CSGO onderzoek doen naar queer safe(r) spaces in en rond Brugge.

Vul de enquête in

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close