• #post

REWIND ⏯️ FORWARD: CAMILLE MEULEMAN

Gepubliceerd op 15 december 2021

Een jaaroverzicht over en door Brugse jongeren die 2021 mee gekleurd hebben. "Ik hoop dat Brugse jonge kunstenaars de appreciatie zullen krijgen die ze verdienen"

Foto door Samuel Roovers

Camille Meuleman studeerde in 2021 af aan het kunsthumaniora en ging film studeren aan het KASK in Gent. Je kon haar werk onder meer op groot formaat zien tijdens de Pillart-expo, op de plakzuilen in de Brugse binnenstad.

 

Waar konden we je vooral aantreffen afgelopen jaar?

Camille: “In het begin van 2021 was ik vooral nog terug te vinden in mijn ateliertje in De Tank waar ik een ongelofelijk leuke tijd gehad heb en veel nieuwe mensen heb leren kennen. Maar doordat ik mijn filmstudie aan het KASK startte eind september heb ik dat opgegeven in ruil voor een kot in Gent. Jammer maar helaas heb ik deze niet kunnen bemachtigen door de kot-schaarste en heb ik hierdoor vooral mijn eigen thuis en kamer leren appreciëren. Vanaf januari 2022 kun je me wel verwachten in een kotje in Gent. Ook stond ik elke zaterdag, wanneer het mogelijk was, in het café The Vintage op ’t Zand te werken. Grote aanrader!”

Wat neem je graag van dit jaar mee?

Camille: “Mijn vrienden, familie en hun enorme support. Het is dankzij hen dat ik doe wat ik graag doe en blijf doen. Soms maakt een klein duwtje in de rug een groot verschil.”

“ In 2022 ga ik mezelf de ruimte gunnen om te mogen falen „

- Camille Meuleman

Wat laat je liever achter in 2021?

Camille: “Ik ben 2021 erg dankbaar maar ik denk dat ik mijn faalangst en oversensitiviteit probeer achter te laten in 2021 en mezelf de ruimte ga gunnen om te mogen falen. Want da’s volledig menselijk. :)”

Wat was je persoonlijk hoogtepunt van dit jaar?

Camille: “Binnen geraken in mijn droomrichting en school. Ik heb een groot deel van mijn middelbaar doorgebracht in de Kunstacademie in Brugge en wist al vrij snel dat film en fotografie hetgeen is wat me ligt en boeit. Het KASK leek vorig jaar nog zo ver weg maar nu dat ik er ben, ben ik zo trots en dankbaar. Maar ook de kleine dingen apprecieer ik. Ik probeer van elke dag een hoogtepunt te maken.”

Wat waren je ontdekkingen (dit jaar)? (muziek, film, kunst, mode, …)

Camille: “Ik heb gemerkt dat ik meer en meer nageniet van kunst die ik persoonlijk ervaren heb. Zo blijft de muziek van ‘NAH’ op DORP nog steeds nazinderen. Ook de kunst van mijn Brugse vrienden: de schilderijen van Zoë Dejonghe, muziek/dj-sets van Jane Musschoot, de radioshow van Bo Kerkhofs & Victor Vanderbeck en zoveel meer.”

Welke Brugse initiatieven, projecten, ondernemingen, creatievelingen verdienen meer aandacht in 2022?

“De jongeren in Brugge hebben enorm veel potentieel en ik hoop oprecht dat iedereen uiteindelijk de appreciatie kan vinden die ze verdienen. Daarnaast heb ik enorm genoten van DORP, KONVOOI, Villa Bota en het funky Astridpark in de maand december!”

 

De soundtrack van 2021 volgens Camille

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close