• #post

REWIND ⏯️ FORWARD: KAWIEN CHOI

Gepubliceerd op 23 december 2021

Een jaaroverzicht over en door Brugse jongeren die 2021 mee gekleurd hebben. "Ik was nog een kind toen covid begon. Die jaren krijg ik niet meer terug."

Kawien Choi is een van dé uithangborden van de Brugse skatescene. Hij stond mee aan de wieg van de skatemovement Firington die 3 dagen lang het skatepark tijdens KONVOOI kaapte. Daarnaast speelde hij ook met zijn nieuwe band Ciggy Sunday op DORP. 

Kawien: “2021 was een bewogen jaar, waarin ik veel geleerd heb. Vooral deze zomer was een hoogtepunt. Toen werden de maatregelen versoepeld waardoor het leven weer volop bruiste. Ik zat veel op DORP, werkte naar KONVOOI toe en ging vaak op reis met de rugzak.”

Waar ben je zoal beland?

Kawien: “Ik reisde iets langer dan een maand met een rugzak en een hangmat naar Zuid-Europa. Ik sliep waar ik m’n hangmat kon hangen. Zo belandde ik in Marseille, Nice, Genua, Venetië, … Marseille was echt een speciale plek. Heel veel street culture en een vreemd sfeertje met vreemde mensen. Het was een beetje overleven daar.”

“ "Ik was nog een kind toen covid begon. Die jaren krijg ik niet meer terug." „

- Kawien Choi

Wat was je hoogtepunt van het jaar?

Kawien: “De ‘ring of fire’ op KONVOOI! Heel die dag was eigenlijk geslaagd. Er was een soundsystem, er werd geskatet, er waren flash tattoos, er was meer volk dan verwacht en good vibes. We zullen nog van ons laten horen met Firington. Wellicht heel spontane dingen, die we impulsief beslissen. Iedereen die wil meehelpen is trouwens welkom.”

Wat laat je liever achter in 2021?

Kawien: “Covid. Ik had echt het gevoel dat we ervan af waren. Toen covid begon was ik nog een kind. Nu voel ik me veel ouder en ik weet niet hoe ik die jaren terugkrijg.”

Wat waren je ontdekkingen (dit jaar)?

Kawien: “Ik raak very into middle eastern jazz tegenwoordig. En ik heb Aziatische cinema ontdekt. Ik ben opgegroeid in Brugge, dus ik had nooit eerder mensen in een film gezien die er zoals ik uitzien. Tips: ‘Chungking Express’ van Wong Kar-wai, ‘Comrades: Almost a Love Story’ van Peter Chan en ‘Raise the Red Lantern’ van Zhang Yimou. Verder heb ik ook veel goeie dans en performance kunnen ervaren dankzij Subbacultcha.”

 

De soundtrack van 2021 volgens Kawien Choi

 

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close