Kick off Briklyoung

MUSIC IS MY MEDICINE

Kan kunst de wereld redden? Dit najaar doet Musea Brugge in het symbolische decor van het middeleeuwse Sint-Janshospitaal toch een poging tijdens de najaarsexpo ‘Oog in oog met de Dood’.

Alles draait rond één meesterwerk van Vlaams primitief Hugo van der Goes die rond 1485 ‘De dood van Maria’ uit zijn penseel toverde. Een schilderij dat 550 jaar na datum nog altijd tot de verbeelding spreekt. De kleuren spatten van het paneel. Het tafereel is als een ontroerende scene geknipt uit een film. Enkel de soundtrack ontbreekt…
Geen toeval, want toen de schilder tijdens zijn leven een zware mentale inzinking had, kreeg hij muziektherapie als medicijn voorgeschreven om er bovenop te komen.

Briklyoung, de artistieke jongerencrew van Musea Brugge en het Entrepot slaan hiervoor de handen in elkaar. In november gaan we samen met een rits professionele artiesten op zoek naar jouw tune.

We zoeken hiervoor 10 muzikanten/zangers/performers tussen 16 en 25 jaar die de soundtrack van hun leven willen schrijven én presenteren.

Startpunt hiervoor is het meesterwerk van Hugo en de vele universele verhalen over afscheid, troost, kracht en spiritualiteit. Het Entrepot opent de deuren van Het Lab voor een intensieve sessie masterclasses in de audiostudio. Het resultaat mag je presenteren aan het publiek in een exclusieve showcase op de feeërieke zolder van het museum, in een line-up naast productie van Cactus, Kaap, VierNulVier, December Dance en het Concertgebouw.

Ontdek jouw muzikaal medicijn en schrijf eigen persoonlijk verhaal.

Wordt jij lid van Briklyoung?

Schrijf je in via de website

Music is my medicine

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close