Music is my Medicine: Showcase Briklyoung

Na een intensief parcours met workshops en studio-opnames krijgen de jongeren van Briklyoung op 7 januari de kans om hun muziek en kunst te tonen aan het grote publiek.
Alles draait rond één meesterwerk van Vlaams primitief Hugo van der Goes die rond 1485 ‘De dood van Maria’ uit zijn penseel toverde. Het tafereel is als een ontroerende scene geknipt uit een film. Enkel de soundtrack ontbreekt… Geen toeval, want toen de schilder tijdens zijn leven een zware mentale inzinking had, kreeg hij muziektherapie als medicijn voorgeschreven om er bovenop te komen.

Briklyoung, de artistieke jongerencrew van Musea Brugge en Het Entrepot slaan hiervoor de handen in elkaar. Samen met Joachim Gys, Owen Perry Weston (Coely, Paard), Joram Kunde Boumkwo (Ndugu, Indigo Mango, Dushime) en Seckou Ouologuem (museumdichter Musea Brugge) gingen ze op zoek naar de soundtrack van hun eigen leven. Startpunt hiervoor was het meesterwerk van Hugo van der Goes en de vele universele verhalen over afscheid, troost, kracht en spiritualiteit.

𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵:
• Zaterdag 7 januari, 14u30 – 15u30 (doors: 14u00)
• Zolder Sint-Janshospitaal
• Gratis

👉 Met je ticket kan je ook aansluiten bij de talk ‘No Studio, No Art. How to claim space?’ in Salon Arents (16u00) naar aanleiding van het slot van het pop-upatelier van De Tank.

Wil je er graag bij zijn?

Reserveer snel je ticket, zo ben je zeker van je plaats

Showcase Briklyoung + Panel Talk 'No Studio, No Art?'

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close