Nocturne Quartet – Eva Dinneweth: Performance & lecture ‘Kick, Goal’

  • Tentoonstelling doorlopend te bezoeken van 19.00 uur tot 23.00 uur
  • Deuren: 19.00 uur
  • Act: 20.00 uur duurt 40 minuten
  • Tankradio om 21.00 uur door Dajo Van den Bussche met Eva Dinneweth en Elke Desutter

Eva Dinneweth verzorgt een lecture/performance waarbij ze delen bespreekt over haar werk en kijkfilosofieën zoals metabletica die haar beïnvloeden, met projectie van beelden en tekst.

Aansluitend en doorlopend kunnen bezoekers een video van zien van een voetbalwedstrijd die Eva volledig dooreen geëdit heeft met stukken tekst van de voorgaande lezing zodat het dada-gewijs nergens meer op lijkt.

‘KICK, GOAL’

In 2016 was het bar koud in mijn atelier in centrum Gent. Ik ging op zoek naar een trui die vuil mocht worden, budgetvriendelijk en modieus, dus liep ik de Zeeman binnen. Daar zag ik een sweater met de woorden: KICK, GOAL. En ik dacht: dat is het, zo simpel kan het zijn, dus kocht ik de sweater. Die draag ik nog steeds in mijn atelier, en de slogan is een soort artistiek credo geworden, geeft me telkens een gevoel van juistheid wanneer ik hem zie liggen op mijn stoel, dan denk ik, ja, dat klopt., zo is het. Maar is kunst maken zo simpel? Gewoon trappen en scoren?

In deze lezing-performance wordt het maakproces van de kunstenaar ontleed, met een specifieke focus op hoe het kijken een belangrijke rol speelt tijdens het spel dat we spelen wanneer we kunst maken. Als een voetbalmatch ontleed kan worden after the fact, waarom dan niet het maakproces van een kunstenaar? Deze lezing vormt een re-enactment van de deconstructie van de constructie en presenteert de play by play van het kijkproces van de maker tijdens het maken.

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close